Acasă Focus Agricol Vești bune de la ANAF pentru fermierii păgubiți de secetă

Vești bune de la ANAF pentru fermierii păgubiți de secetă

de L M

Există șanse ca fermierii care au fost păgubiți de secetă să-și poată deduce cheltuielile de producție și TVA aferentă. O întâlnire dintre fermierii reuniți în Alianța pentru Agricultură și Cooperare cu responsabili de rang înalt din Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF a dus la aceste măsuri extrem de necesare pentru fermieri, mai ales că aceștia din urmă au fost puternic afectați financiar de secetă.

Ministrul Adrian Oros și secretarii de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Emil Dumitru și George Scarlat au participat astăzi la o întâlnire cu oficiali ai Ministerului Finanțelor Publice și cu reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală și o delegație din cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, anunță pagina de Facebook a ministerului.

În urma discuțiilor purtate s-a convenit recunoașterea la fermieri a cheltuielilor de producție și a TVA-ului aferent pentru culturile agricole afectate de seceta pedologică severă. Pentru buna aplicare a măsurii, ANAF va emite o circulară către structurile teritoriale și va susține o videoconferința de clarificare asupra procedurilor de control. „Totodată, se vor formula răspunsuri privind continuarea procedurii de compensare a datoriilor către bugetul de stat cu sumele reprezentând creanțe bugetare cuvenite fermierilor, din TVA și concedii medicale”, punctează postarea.

Reprezentanții MFP si ANAF au dat asigurări că sectorul agroalimentar rămâne un  domeniu strategic și că se vor face eforturi pentru a fi alocate cu celeritate sumele solicitate de MADR pentru întreg sectorul agroalimentar la rectificarea bugetară care urmează să aibă loc.

Întâlnirea de astăzi a avut loc ca urmare a ședinței desfășurate în data de 2 iulie la Palatul Victoria în prezența premierului Ludovic Orban, completează comunicarea.

din aceeasi categorie