Acasă Despre Noi

Despre Noi

de Cos

WWW.FOCUS-ENEGERTIC.RO este un „ziar on-line” dedicat, in special, domeniului energetic. Energia si, mai ales, asigurarea consumului de curent electric, carburanti, apa calda si caldura reprezinta cateva dintre cerintele elementare ale oamenilor zilelor noastre.

Se spune ca „munca l-a creat pe om”. Dar focul, cea mai cunoscuta forma de energie, l-a civilizat. Grecii antici au chiar si un mit in cinstea energiei: cel al lui Prometeu, care a furat focul de la zei si l-a dat oamenilor.

Si, de cand a reusit sa o „stapaneasca”, energia ne inconjoara: de la bec, la cuptorul cu microunde, de la benzina, la termocentrale. Astazi nimeni nu concepe o persoana civilizata fara curent electric in casa.

In prezent, orice guvern, din orice colt al lumii, are, printre prioritati, asigurarea independei energetice, adica asigurarea cu energie si resurse energetice a populatiei si firmelor din tara. Cum resursele energetice primare sunt pe cale de a se epuiza, asigurarea necesarului de consum depaseste sfera economica si o atinge pe cea politica. Oamenii politici au realizat ca accesul cat mai facil la resursele energetice poate insemna dezvoltarea propriilor economii si, in consecinta, un trai mai bun pentru propriii cetateni.

Uneori, a asigura cresterea nivelului de trai intr-o parte, poate insemna probleme in alta parte. Mai mult, accesul la o resursa energetica poate duce la conflicte, chiar la razboaie. Astfel, este extrem de important sa intelegem ce se intampla intr-un colt al lumii, de ce intampla si cum poate aceasta sa ne afecteze viata.

Acest lucru si-l propune „www.focus-energetic.ro” prin stirile interne si externe, cele legate de mediul inconjurator, cele economice, dar si prin analize si interviuri.

NOTA:

Materialele de pe acest site pot fi folosite doar cu citarea sursei.


[gsom-optin]