Acasă Focus Agricol Și-au rămas tot cinci. Secretari de stat la Agricultură

Și-au rămas tot cinci. Secretari de stat la Agricultură

de L M

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a ajuns să aibă 5 secretari de stat, în condițiile în premierul Ludovic Orban a anunțat, la preluarea mandatului, să unul dintre dezideratele Guvernului său este să reducă numărul demnitarilor. Mai mult, cu câteva zile înainte de a-și completa stufoasa echipă, ministrul Agriculturii anunța că va avea un număr redus de secretari de stat față de predecesorul său. Partea bună este că cei puși în funcții provin din domeniul agricol și au confirmat în activitatea lor.

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, are acum cinci secretari de stat: Emil Dumitru, susținut de PNL, cu care ministrul a venit din prima zi la minister. Apoi au fost numiți în funcții Aurel Simion și George Scarlat, tot de la PNL, și Gheorghe Ștefan, de la ALDE.

Cea mai interesantă evoluție a avut-o Claudiu Sorin Roșu Mareș, care a ajuns secretar de stat la Ministerul Agriculturii din partea ALDE. Când partidul său a ieșit din alinața cu PSD și de la guvernare, Mareș și-a dat demisia, dar a revenit asupra sa; iar acum, Oros l-a păstrat la minister.

Emil Dumitru a fost președintele Pro Agro, una dintre cele mai importante organizații agricole din țară. Aurel Simion a dezvoltat brandul de produse tradiționale „Ca altădată”, iar George Scarlat, fost deputat, este implicat în industria creșterii porcilor, cu o importantă companie de profil în Galați. Gheorghe Ștefan este un apropiat al Ministerului Agriculturii, după ce a fost preşedinte al Agenţiei de Pescuit şi Acvacultură și consilier în cadrul ministerului.

Cu două săptămâni în urmă, ministrul Agriculturii declara, pentru Agerpres, că ministerul va funcţiona cu trei secretari de stat, faţă de cinci anterior. „Eu aş vrea să am patru secretari de stat, nu ştiu câţi o să primesc, pentru că suntem un guvern destul de auster. Anterior, aici au fost cinci secretari de stat şi un subsecretar de stat şi am zis să mergem la jumătate, să avem măcar trei”, a declarat, la acea vreme, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

 

din aceeasi categorie