Acasă Focus Agricol Scrumbia de Dunăre afumată, recunoscută la Bruxelles

Scrumbia de Dunăre afumată, recunoscută la Bruxelles

de A

scrumbia_de_dunare_afumataDosarul pentru „Scrumbia de Dunăre afumată” a trecut de etapa opoziției naționale și a fost transmis la Bruxelles conform procedurilor europene, în vederea înregistrării și dobândirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca Indicație Geografică Protejată (IGP), a informat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„Scrumbia de Dunăre afumată” este obţinută prin metoda de sărare şi afumare la rece, specifice ariei geografice de provenienţă, care conferă unicitate produsului propus pentru înregistrare la nivel european.

”Potenţialul gastronomic şi natural al României, pus în valoare de Politica Agricolă Comună prin politica de calitate, poate constitui un element important în vederea creşterii valorii adăugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, în special şi a comerţului cu produse de calitate în general”, arată ministerul, într-un comunicat.

România deţine deocamdată trei produse româneşti recunoscute la nivel european: magiunul de prune de Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), salamul de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată) şi telemeaua de Ibăneşti (Denumire de Origine Protejată). Alte două produse se află în analiză la Comisia Europeană, „novac afumat din Ţara Bârsei” şi „cârnaţi de Pleşcoi”.

din aceeasi categorie