Acasă Focus Agricol Rusia tot nu vrea roșii turcești

Rusia tot nu vrea roșii turcești

de L M

Rusia nu va elimina în următorii ani embargoul asupra importurilor de tomate din Turcia, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Alexander Tkachev, transmit Itar-TASS şi Reuters, preluat de Agerpres. Cu această decizie, este de așteptat ca piața românească a tomatelor să fie invadată, în continuare de roșiile turcești.

„Am putea autoriza (importul de tomate din tomate din Turcia) la un moment dat, dar cu siguranţă nu în următorii ani, a afirmat oficialul rus.

Disputa dintre cele două ţări datează de la finele lui 2015, când aviaţia turcă a doborât un avion de vânzătoare rusesc în apropiere de graniţa dintre Turcia şi Siria ceea ce a determinat Moscova să introducă un embargou pentru importul anumitor produse alimentare turceşti. Între timp relaţiile bilaterale au început să se îmbunătăţească, dar cu toate acestea Rusia nu a eliminat încă restricţiile pentru o serie de produse precum tomatele, castraveţii şi merele din Turcia. De asemenea, la data de 15 martie, autorităţile de la Ankara au exclus Rusia de pe lista ţărilor care pot să exporte produse agricole, fără taxe, în Turcia.

din aceeasi categorie