Acasă Focus Agricol Previziuni optimiste pentru creditarea agriculturii

Previziuni optimiste pentru creditarea agriculturii

de L M

Agricultura, care va fi în prim-plan în următorii ani, în România, va fi un domeniu intens din punct de vedere investiţional, a declarat, miercuri, Tiberiu Moisă, director general adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania, într-o videoconferinţă de specialitate. Până acum, băncile au prea s-au implicat în creditarea agriculturii, fermierii acuzând mereu costurile foarte mari ale împrumuturilor comparativ cu fermierii din alte state comunitare.

„Din punctul nostru de vedere vedem că toată această criză medicală, care se transformă încet-încet în altceva, reprezintă un moment de cotitură şi de acceleraţie probabil pentru agricultură, care va cunoaşte din anumite puncte de vedere un context favorabil, din alte puncte de vedere vor fi fel şi fel de provocări, însă cu siguranţă noi vedem că agricultura va fi în următorii ani un domeniu în prim-plan în România în următorii ani. Va avea o anumită intensitate, nu va fi uşor, va fi un domeniu intens din punct de vedere investiţional şi din alte puncte de vedere şi noi încercăm pur şi simplu să pregătim organizaţia noastră în aşa fel încât să putem servi acest domeniu la înălţimea momentului pe care noi îl anticipăm”, a spus Tiberiu Moisă, informează Agerpres.

Acesta a precizat că lucrurile nu mai sunt la început, iar agricultura românească nu mai este ca acum 20 de ani, dar nici nu a ajuns încă unde ar putea să fie.

„Eu cred că e un moment care poate să accelereze ceea ce altfel s-ar fi întâmplat în 10 ani. Eu cred că în 3 – 4 ani, cu instrumentele corecte, cu oameni ca aceştia pe care i-am invitat astăzi alături de noi, cred că agricultura poate să fie cu totul şi cu totul altundeva”, a adăugat Tiberiu Moisă, la videoconferinţa „România are şansa unei schimbări majore: Cum trecem de la grânarii Europei la producători interni şi exportatori de produse agroalimentare cu valoare adăugată mare?”, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

din aceeasi categorie