Acasă Focus Agricol Motorină subvenționată de 647 milioane lei

Motorină subvenționată de 647 milioane lei

de A

agriculturaFermierii vor beneficia de motorină subvenționată şi în acest an, arată un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii. Sprijinul acordat agricultorilor în acest an pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, se ridică la 647,2 milioane lei (aproximativ 144 milioane euro).

“Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2016 este de 647.248,803 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturiiși Dezvoltării Rurale pe anul 2016“, arată documentul.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va întocmi şi va transmite trimestrial la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare cu beneficiarii şi sumele exprimate în lei, fără subdiviziuni, aferente cantităţilor de motorină determinate la plată.

Centrele județene, respectiv al municipiului București, ale APIA vor vira sumele cuvenite în conturile beneficiarilor.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată, în ultima sa formă, prin HG nr. 1174/2014.

Schema este valabilă pentru intervalul 2014-2020 și este evaluată la maximum 3,334 miliarde de lei.

Subvenționarea motorinei pentru agricultură a fost cerută cu insistență de fermieri, pentru a le creea condiții echitabile în piață, mai ales că şi fermierii din vestul Europei beneficiază de această măsură.

din aceeasi categorie