Acasă Focus Agricol Efectele pozitive ale COVID-19: ordine în adeverințele de la primărie pentru subvenții

Efectele pozitive ale COVID-19: ordine în adeverințele de la primărie pentru subvenții

de L M

A fost nevoie de o pandemie, iar țara aproape să se închidă din cauza COVID-19, pentru ca autoritățile să ia măsuri ce erau necesare pentru ca depunerea cererilor pentru subvențiile agricole 2020 să decurgă normal. Adeverințele de la primării necesare pentru depunerea cererilor pentru subvenții vor fi trimise direct la sediile APIA. Sunt de notorietate divergențele dintre fermieri și primari, care întârzie eliberarea adeverințelor.

„Începând de luni, 16.03.2020, Direcţiile Judeţene APIA vor transmite listele cu fermierii programaţi pe zile către toate primăriile de pe raza judeţelor aferente. Primăriile vor emite adeverinţele şi le vor transmite pe toate către APIA, astfel încât fermierii să nu se mai deplaseze personal la primării. În momentul în care vor veni la sediile APIA pentru a depune cererile de plată, vor găsi adeverinţele acolo”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Fermierii români au depus până în 10 martie 70.960 de cereri unice de plată pentru o suprafaţă de 227.989 hectare, în cadrul Campaniei aferente anului 2020, a anunţat, luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Campania a demarat în data de 2 martie, iar ultima zi de depunere va fi 15 mai 2020.

 

din aceeasi categorie