Acasă Focus Agricol Bani pentru „Bunăstarea animalelor”

Bani pentru „Bunăstarea animalelor”

de L M

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură așteaptă cererile pentru subvenționarea „Bunăstării animalelor”, finanțată în cadrul PNDR 2014-2020. De fapt, programul de subvenționare se aplică crescătorilor de păsări și porci, care trebuie să respecte anumite condiții în fermele lor.

Fermierii pot depune în perioada 8 – 21 februarie cererile de plată pentru Măsura 14 „Bunăstarea animalelor” – pachetul a. – plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b. – plăţi în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014 – 2020, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererea de plată va fi completată online individual prin accesarea site-ului agenției, dar depunerea de face numai fizic, la Centrul judeţean al APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al solicitantului sau pe raza teritorială a judeţului unde este exploataţia cu capacitatea de producţie cea mai mare.

Cererile de plată pentru această măsură „cuprinde angajamentele şi informaţiile aferente tuturor exploataţiilor cu cod ANSVSA deţinute de un solicitant, indiferent pe raza cărui judeţ îşi desfăşoară activitatea solicitantul”, precizează comunicatul, care enumeră și documentele ce trebuie depuse împreună cu cererea de finanțare. Pe lângă buletin șefului și alte asemenea, beneficiarii trebuie să prezinte și copie după schiţa grajdului/halei pentru fiecare exploataţie, pe care se menționa și toleranța aparatului cu care s-au făcut măsurătorilor.

Pentru păsări, situația trebuie să fie cât se poate de exactă. „Suprafața minimă obligatorie pe cap de găină ouătoare în sistem de creștere în cuști îmbunătățite include și suprafața cuibarului (750 cmp/cap găină); la calcularea suprafeței necesare pentru respectarea condițiilor de bunăstare superioară se măsoară suprafața totală a cuștii care include și suprafața cuibarului, rezultând astfel o suprafață de 825 cmp/cap pentru subpachetul de densitate 10%, respectiv 862 cmp/cap pentru subpachetul de densitate 15%”, precizează documentul.

 

din aceeasi categorie