Acasă Focus Agricol Agenţie pentru promovarea produselor româneşti

Agenţie pentru promovarea produselor româneşti

de A

produs-romanescMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat că va fi înfiinţată o agenţie de promovare a produselor româneşti, care să sprijine accesul producătorilor pe piaţa locală şi în străinătate, noua structură urmând să fie lansată în baza parteneriatului public-privat.

„România are nevoie să găsească noi pieţe de desfacere pentru noi. În primul rând, este o provocare pentru noi să recâştigăm piaţa internă, în primul rând, dar, odată cu relansarea consumului, creşterea puterii de cumpărare, avem nevoie şi de extinderea pieţelor. O astfel de agenţie ar putea fi o măsură în sprijinul producătorilor românilor şi a produselor româneşti”, a afirmat Constantin.

Noua entitate va activa pe structura unui parteneriat public-privat.

„Este adevărat că în acest moment legea PPP nu funcţionează chiar aşa cum ne-am dori, dar am încredere că în perioada următoare vom reuşi să venim cu acele modificări legislative care să o facă operaţională”, a mai spus Constantin.

Strategia pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar pe termen mediu şi lung prevede că până în 2030 ponderea exporturilor de produse procesate, cu valoare adăugată mare, să ajungă la 80% din total, după deschiderea de noi pieţe pentru produsele agroalimentare româneşti.

din aceeasi categorie