Acasă Focus Agricol De 1 mai, mici și cârnați de la Periș

De 1 mai, mici și cârnați de la Periș

de L M

Abatorul Periș se pregătește pentru ieșirea din starea de urgență, ca să asigure cererile românilor în special de mici și cârnați. Pentru aceasta, investește 2 milioane de euro pentru mărirea capacității de producție și ambalare pentru secțiile de procesare carne ale abatorului. Abatorul Periș este în topul cel mai mari și moderne unități de procesare de carne de porc din România.

„În acest nou context a fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgență, pentru a putea acoperi cererea din piață și pentru a ne respecta promisiunea, aceea de a asigura aprovizionarea cu carne proaspătă de porc a tuturor consumatorilor noştri, din surse 100% românești. Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producție pentru produsele cu valoare adăugată – micii și cârnații de Periș -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie”, a declarat Bogdan Grama, director general al Abatorului Periș.

Potrivit acestuia, investiția vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici și cârnați prin tehnologia „no touch” și achiziționarea unor linii noi de ambalare și etichetare. „De asemenea, am achiziționat și un sistem performant de scanare și monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfășurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaților. Investiția actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea stației de epurare a apei uzate”, a spus Bogdan Grama.

Documentul precizează că, în cadrul Abatorului Periş, sunt aplicate toate măsurile de prevenire și gestionare a urgenței epidemiologice COVID-19, fiind monitorizate permanent și cu maximă atenție starea de sănătate a angajaților, operațiunile de producție, comerciale și logistice, în acord cu normele emise de către autoritățile române competente. În întreaga rețea de magazine Periş sunt implementate zilnic măsuri stricte de igienă şi prevenţie atât pentru angajați, cât și pentru clienți, iar cele 24 de magazine din București și împrejurimi rămân deschise în această perioadă, cu un program normal de funcționare.

„Suntem pregătiți pentru a ne continua activitatea fără întreruperi, chiar dacă situația actuală se va prelungi, pentru a asigura o producție constantă de carne de porc și produse din carne de porc, din surse românești. (…) Pentru furnizarea de materie primă de calitate lucrăm îndeaproape cu ferme partenere din România, care se aliniază normelor europene de sănătăte şi bunăstarea animalelor”, a completat Bogdan Grama, directorul general al Abatorului Periș.

 

din aceeasi categorie