Acasă Focus Agricol Se extinde colaborarea EximBank – Agricover

Se extinde colaborarea EximBank – Agricover

de L M

EximBank și Agricover Credit IFN au căzut de acord ca banca să prelungească acordul de împrumut cu încă 50 de milioane de lei, pentru ca instituția nebancară să dispună de fonduri care că acopere solicitările de creditare venite din partea fermierilor. Agricover este cea mai importantă instituție financiară ce activează în acest domeniu, fiind cunoscut faptul că agricultorii nu prea au acces la credite bancare.

„Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 150 de milioane de lei și prelungirea perioadei de tragere până în 2022. Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru noi și, prin acest parteneriat cu Agricover Credit IFN, ne implicăm activ în susținerea agribusiness-ului românesc mai ales acum când producătorii parcurg o perioadă deja dificilă și au nevoie de formule rapide și flexibile de suport financiar. Contribuim astfel la furnizarea de soluții pentru acoperirea necesarului de lichidități al agricultorilor locali, ajutându-i să depășească provocările contextului actual și să-și dezvolte afacerile”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, potrivit unui comunicat de presă al celor două instituții.

EximBank și Agricover Credit IFN au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei. De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali. În 2019, Agricover Credit IFN a acordat credite în valoare de 1,88 miliarde de lei, în creștere cu 16% față de 2018, în timp ce numărul clienților activi a crescut cu 23% față de anul precedent, ajungând la 3.434 de fermieri

Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding S.A., derulează activități de Agri-Finance și, de 12 ani, susține eficient agricultura românească oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor. „Jucător cheie în finanțarea producătorilor agricoli, Agricover Credit IFN oferă produse financiare inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic, prin intermediul unei echipe comerciale puternice extrem de bine reprezentată la nivel național”, se arată în comunicat.

„Înțelegem foarte bine agricultura și cunoaștem nevoile specifice ale fiecărui fermier în parte, lucru care ne creează un avantaj competitiv în dezvoltarea de soluții de finanțare specializate care să vină în întâmpinarea potențialelor nevoi de cash flow. Sectorul agricol este mai puțin afectat de pandemie, însă seceta prelungită care lovește sudul României generează incertitudine și poate avea un impact potențial negativ asupra recoltelor viitoare și a veniturilor preconizate de către fermieri. În acest context dificil continuăm să susținem fermierii, îi ajutăm să facă față situațiilor nedorite, oferindu-le cele mai performante soluții de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor lor. Recenta majorare a capitalului societății, cu aproape 47 de milioane de lei, și suplimentarea acordului de împrumut cu EximBank, ne vor permite să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noștri, fermierii, soluții concrete, adaptate noilor condiții economice”, a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul roman, se infuzează în economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding SA, este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cunoașterea și înțelegerea specificului activității agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor. Agricover Credit IFN a înregistrat o creștere rapidă ajungând, în numai câțiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanțarea producătorilor agricoli. Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business și Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Grupul Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

 

din aceeasi categorie