Acasă Focus Agricol S-a ieftinit mâncarea. La nivel mondial

S-a ieftinit mâncarea. La nivel mondial

de L M

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial a scăzut cu 1,3% în octombrie, deoarece s-au ieftinit toate materiile prime agricole, cu excepţia cerealelor, a anunţat, joi, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters, preluat de Agerpres.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În octombrie, acest indice a scăzut cu 1,3%, comparativ cu luna precedentă, până la un nivel de 176,4 puncte. În ritm anual, preţul global al alimentelor a crescut cu 2,5% faţă de octombrie 2016, dar este cu 27% sub nivelul record înregistrat în februarie 2011. Potrivit FAO, factorul principal care a stat la baza scăderii preţului global al alimentelor în octombrie a fost declinul de 4,2% al preţului la lactate, deoarece importatorii au amânat noile achiziţii.

De asemenea,Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a estimat că producţia mondială de cereale în sezonul 2017 – 2018 va ajunge la nivelul record de 2,613 miliarde de tone, depăşind nivelul ridicat de anul trecut, în timp ce producţia mondială de grâu ar urma să scadă cu 1%, la 752,8 milioane tone, din cauza recoltei mai reduse din SUA şi Australia.

din aceeasi categorie