Acasă Focus Agricol Profitul 2019 al Agricover Credit în creștere cu 21% față de anul precedent

Profitul 2019 al Agricover Credit în creștere cu 21% față de anul precedent

de L M

Agricover Credit IFN, principala instituție financiară non-bancară dedicată finanțării agriculturii românești, a înregistrat anul trecut un profit net de 40,168 milioane lei, reprezentând o creștere de 21% față de anul 2018. Creșteri au fost pe linie, de la valoarea creditelor acordate și până la numărul de clienți.

La sfârșitul anului 2019, Agricover Credit IFN a înregistrat un profit operațional de 46,68 milioane de lei,  în creştere cu 21%, iar profitul net de 40 milioane de lei. Numărul clienților activit a ajuns la 3.434 fermieri, reprezetând o creștere cu 23% față de anul anterior, iar valoarea creditelot acordate a ajuns la 1,884 miliarde de lei, o majorare de 16 procente față de 2018. Capitalurile proprii au crescut cu 35%, ajungând la 297,77 milioane de lei.

Pentru a asigura necesarul de fonduri destinate finanțării fermierilor, compania și-a menținut parteneriatele cu băncile locale prin extinderea liniilor de credit existente, dar și cu partenerii internaționali consacrați precum International Finance Corporation, European Investment Bank, European Investment Fund, Black Sea Trade and Development Bank, International Investment Bank, ResponsAbility, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), valoarea totală a fondurilor accesate în 2019 fiind de 1,571 miliarde de lei, se arată într-un comunicat de presă al Agricover Credit IFN.

„Produsele inovative de sinergie dezvoltate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui segment din agricultură, au reprezentat motorul creșterii pentru anul 2019”, precizează documentul. Sunt nominalizate produsele „Cash Discount” și „Creditul 1X2”, două soluții unice de creditare de sinergie ale Agricover, alături de „Motorină cu plata la recoltă”, de fapt un credit negarantat dedicat exclusiv finanțării achiziției de motorină.

„Anul trecut, plecând de la nevoia segmentului de ferme mici și medii am dezvoltat <Creditul 1X2 – Alegeri de două ori mai bune>, un produs inovativ, asociat cu achiziția de produse pentru protecția plantelor și s-a dovedit a fi unul de succes. Prin aceste produse mixte, financiar-comerciale, Agricover Credit IFN împreună cu Agricover SA își consolidează poziția de partener strategic al fermierilor”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Pentru anul 2020, Agricover Credit IFN își propune să continue strategia de creștere axată pe optimizarea portofoliului de produse cu o atenție specială pentru agricultura sustenabilă și dezvoltarea de noi parteneriate strategice, pentru a răspunde nevoilor reale ale fermierilor, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a agriculturii românești, completează comunicatul.

Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding, este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business, Agri-Finance și Agri-Food.

 

din aceeasi categorie