Acasă Focus Agricol Pesta Porcină Africană a ajuns la Guvern

Pesta Porcină Africană a ajuns la Guvern

de L M

Creșterea porcilor va fi o activitate care va continua, atât în ferme, cât și în gospodăriile populației, dar cu aplicarea măsurilor de biosecuritate, este concluzia participanților la întâlnirea pe care premierul Orban a avut-o cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). În prezent, în România se înregistrează o nouă creștere a focarelor de pestă porcină africană.

Premierul Ludovic Orban a discutat astăzi cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) despre situația acestui sector tradițional al economiei românești și dificultățile întâmpinate de exploatațiile din țara noastră din cauza focarelor de pestă porcină africană, a anunțat Guvernul pe pagina sa de Facebook. La consultări au participat, de asemenea, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Autorității Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Accentul a fost pus în cadrul discuției pe necesitarea unor reglementări coerente în domeniu și aplicarea lor fermă și unitară, inclusiv în materie de înregistrare și trasabilitate a efectivelor de porcine, astfel încât activitățile de creștere și comercializare a porcilor, atât în gospodăriile private, cât și în exploatațiile mai mari, să se desfășoare în condiții de biosecuritate. Totodată, au fost aduse în discuție și măsurile necesare pentru a preveni contaminarea porcilor din exploatații de la populația de porci mistreți”, se precizează în postare.

Premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe reprezentanții producătorilor de carne de porc de întreaga disponibilitate a Guvernului pentru măsuri în sprijinul fermierilor corecți, care își desfășoară activitatea cu respectarea cadrului legal și a normelor de biosecuritate.

„Creșterea porcilor, o activitate tradițională în România, trebuie continuată, dar cu respectarea regulilor care se impun pentru a limita cât mai rapid răspândirea focarelor de pestă porcină africană, până la eradicarea acestei boli”, a decl arat prim-ministrul Ludovic Orban, care a dat asigurări despre „disponibilitatea Guvernului pentru măsuri în sprijinul fermierilor corecți, care își desfășoară activitatea cu respectarea cadrului legal și a normelor de biosecuritate”.

 

din aceeasi categorie