Acasă Focus Agricol Obligațiuni Agricover pe BVB

Obligațiuni Agricover pe BVB

de L M

Prima emisiune de obligaţiuni Agricover Holding SA Voluntari, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, a intrat la tranzacţionare miercuri, pe Piaţa Reglementată a BVB. Cea mai mare emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti derulată de o companie antreprenorială românească este în domeniul agriculturii, a ținut să atragă atenția ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Pentru mine este o deosebită satisfacţie să constat că cea mai mare emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti derulată de o companie antreprenorială românească este în domeniul agriculturii. Am încredere că şi sectorul agricol va avea o evoluţie deosebit de dinamică alături de alte sectoare care au deja o prezenţă mai bine conturată cum ar fi sectorul financiar, energetic sau imobiliar. De fapt, agricultura românească în ultima perioadă înregistrează rezultate notabile”, a menţionat Oros, cu ocazia intrării la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB a obligaţiunilor Agricover Holding SA Voluntari, informează Agerpres.

Şeful de la Agricultură a subliniat că piaţa de capital „trebuie să devină un principal vector de dezvoltare economică, de confirmare a performanţelor reale din economie prin plusul de transparenţă şi guvernanţă corporativă”.

Prima emisiune de obligaţiuni Agricover Holding SA Voluntari, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, a intrat la tranzacţionare miercuri, pe Piaţa Reglementată a BVB. Obligaţiunile Agricover sunt tranzacţionate sub simbolul AGV26E (ISIN – RO1ZD96WS646). Agricover a derulat în perioada 25 – 29 ianuarie 2021 un plasament privat prin care a atras 40 milioane euro de la investitori. În cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vânzare 800 de obligaţiuni denominate în euro, cu o valoare nominală de 50.000 de euro. Obligaţiunile sunt negarantate, au o maturitate de cinci ani şi o dobândă de 3,5% pe an.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea subsidiarei Agricover Credit IFN în vederea susţinerii strategiei sale de creştere, care preconizează menţinerea unui ritm alert de creştere al creditării fermierilor, comparabil cu cel înregistrat anterior anului 2020.

Agricover Holding este prezent pe pieţele de agri-business, agri-finance şi agri-food, prin subsidiarele sale: Agricover, Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş. Cu un model de business puternic integrat şi original, Grupul Agricover oferă soluţii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

din aceeasi categorie