Acasă Focus Agricol CEC continuă parteneriatul cu APIA

CEC continuă parteneriatul cu APIA

de L M

CEC Bank continuă finanţarea sectorul agricol, prin semnarea parteneriatului cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2017 (Schema de plată unică pe suprafaţă – SAPS, Plata redistributivă, Plata pentru înverzire, Măsuri compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole), potrivit unui comunicat al băncii.

În baza convenţiei, beneficiarii pot accesa până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, cu o dobândă de 2,98% pe an şi un comision de acordare de doar 0,95% din valoarea creditului. Structura de garanţii este una flexibilă, incluzând posibilitatea obţinerii garanţiei Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Finanţarea se acordă fără contribuţie proprie din partea clientului, exclusiv în lei, pentru prevenirea riscului valutar.

„Prin semnarea unui nou parteneriat cu APIA, CEC Bank demonstrează implicarea activa în susţinerea clienţilor care solicită finanţare pentru desfăşurarea activităţiilor în domeniul agriculturii, arie de activitate ce reprezintă o prioritate strategică pentru banca noastră”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte – director general CEC Bank, informează Agerpres.

Banca precizează că rata de dobândă este stabilită în funcţie de indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului; iar valoarea indicelui începând cu data de 1 iulie 2017 este de 1,03% la care se adaugă

o marjă de 1,95%.

din aceeasi categorie