Acasă EconomieIndustrie Discovery cumpără Scripps Networks cu 14,6 miliarde dolari

Discovery cumpără Scripps Networks cu 14,6 miliarde dolari

de A

Rețeaua de televiziune Discovery Communications va plăti 14,6 miliarde de dolari în numerar și acțiuni pentru achiziționarea Scripps Networks Interactive, o tranzacție care va ajuta compania să obțină avantaje de la distribuitori și să se extindă pe plan global, transmit Reuters și Bloomberg.

Discovery va plăti aproximativ 90 de dolari pentru o acțiune Scripps pe baza prețului de la închiderea ședinței bursiere din 21 iulie, au anunțat luni cele două companii. Prețul total al achiziției include și asumarea datoriei nete a Scripps, de 2,7 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Rețelele de televiziune se confruntă cu o scădere a numărului de abonați pentru serviciile de cablu și satelit, deoarece oamenii preferă serviciile video online și rețelele de socializare.

Prin achiziționarea Scripps, Discovery obține acces la un portofoliu de programe cu o audiență ridicată: HGTV, Travel Channel și Food Network.

Luni, în predeschiderea Bursei de la New York, acțiunile Scripps au urcat cu 1,3%, la 88 dolari.

Altă companie interesată de Scripps este Viacom, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

din aceeasi categorie