Acasă Economie Wall-Street delistează trei giganți chinezi din comunicații

Wall-Street delistează trei giganți chinezi din comunicații

de A
New York Stock Exchange (NYSE) a anunțat că va delista trei companii chineze de telecomunicații pentru că ar avea legături cu armata, relatează BBC. Cele trei companii sunt China Mobile, China Telecom și China Unicom Hong Kong, care au fost și ținta atacurilor administrației Trump. Acțiunile China Mobile, China Telecom și China Unicom Hong Kong vor fi suspendate din tranzacționare începând cu 7 ianuarie, a confirmat NYSE.
 
Bursele americane, inclusiv NYSE și Nasdaq, au curtat companiile chineze în ultimele decenii să își listeze acțiunile pe piețele lor. În prezent, peste 200 de companii chineze sunt listate la bursele de valori americane cu o capitalizare de piață în valoare totală de 2.200 e miliarde de dolari.
 
Acțiunile lor vor fi suspendate la NYSE săptămâna viitoare, iar procedurile au fost deja demarate, scrie News.ro.

Companiile au câștigat toate veniturile în China și nu au o prezență semnificativă în SUA. Delistarea lor este văzută ca o lovitură simbolică în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și China. Acțiunile celor trei companii sunt puțin tranzacționate în SUA în comparație cu listarea principală a lor în Hong Kong.
 
Companiile deținute de stat domină industria de telecomunicații din China. Președintele american Donald Trump a semnat în luna noiembrie un ordin prin care interzicea investițiile americane în companii chineze deținute sau controlate de armată.

Ordinul interzice investitorilor americani să cumpere și să vândă acțiuni ale mai multor companii chineze, despre care Pentagonul a spus că au legături cu armata. Trump a vizat mai multe companii chineze, inclusiv TikTok, Huawei și Tencent, motivând securitatea națională, iar China a răspuns cu propria „listă neagră” de companii americane.
 
 

din aceeasi categorie