Acasă Stiri ExterneEuropa Enel construiește în Spania trei centrale eoliene, de 130 milioane euro

Enel construiește în Spania trei centrale eoliene, de 130 milioane euro

de A

Enel Green Power España, subsidiara de energie regenerabilă a Endesa, a început construcția a trei centrale eoliene cu o capacitate totală de 128 MW în localitățile Muniesa și Alacón, din regiunea Teruel a provinciei Aragon, investițiile totale în cele trei unități fiind de aproximativ 130 milioane euro.

Cele trei proiecte sunt: Muniesa – cu o capacitate instalată de 46,8 MW, Farlán – cu o capacitate instalată de 41,4 MW și San Pedro de Alacón – cu o capacitate instalată de 39,9 MW.

”Odată cu construcția acestor trei centrale, continuăm să ne extindem prezența pe piața competitivă de energie regenerabilă din Spania și ne asumăm angajamentul de a aduce în țară expertiza globală a companiei și standardele de top de sustenabilitate. Acest punct de referință reprezintă primul dintr-un număr de proiecte dezvoltate de către EGP care vor ajuta la diversificarea mixului de energie al Spaniei, prin intermediul capacităților de energie solară și eoliană, și vor contribui la atingerea obiectivelor de energie regenerabilă ale țării”, a spus Antonio Cammisecra, directorul diviziei globale de energie regenerabilă, Enel Green Power.

Cele trei proiecte sunt prevăzute să devină complet operaționale la finalul anului 2019.

Odată intrate în funcțiune, centralele eoliene vor putea genera 412 GWh de energie electrică anual, prevenind emisia a 270.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă.

EGPE va utiliza practici și instrumente de construcție inovatoare, precum dronele pentru studiul topografic, monitorizarea inteligentă a componentelor turbinelor, platforme digitale și soluții software avansate pentru monitorizarea și suportul de la distanță al activităților de pe șantier, inclusiv punerea în funcțiune a centralelor. Aceste instrumente și soluții vor permite o colectare mult mai rapidă, mai precisă și mai fiabilă a datelor din activitățile șantierului, crescând astfel calitatea generală a construcțiilor și facilitând comunicarea între echipele de pe teren și de la distanță.

Aceste proiecte fac parte din capacitatea totală de 540 MW acordată EGPE, în urma licitației de energii regenerabile organizată de autoritățile spaniole în luna mai 2017. Cele trei centrale fac parte dintr-o serie de 13 proiecte eoliene care au fost acordate în cadrul licitației pentru a fi dezvoltate în regiunea Aragon, cu o capacitate totală de peste 380 MW, care vor necesita investiții de aproximativ 434 milioane euro și vor genera peste 1.240 GWh anual.

Restul capacității acordate, de 160 MW, cuprinde noi centrale eoliene care vor fi construite în regiunile Andalusia, Castile-León, Castile-La Mancha și Galicia, după investiții totale de aproximativ 180 milioane euro. Împreună, centralele eoliene cu capacitatea totală de 540 MW vor genera aproximativ 1.750 GWh de energie anual.

Pe lângă capacitatea eoliană de 540 MW, EGPE dezvoltă parcuri solare cu o capacitate de 339 MW, proiect câștigat de companie în cadrul celei de-a treia licitații spaniole, organizată în iulie 2017. Capacitatea combinată de energie solară și eoliană presupune investiții totale de peste 800 milioane euro până în 2020.

Proiectele solare și eoliene cu o capacitate totală de 879 MW, odată finalizate, vor majora portofoliul actual de energie regenerabilă al EGPE cu 52,4%.

Enel Green Power España este subsidiara de energie regenerabilă a Endesa și gestionează actualmente o capacitate de peste 1.815 MW de energie în Spania, în urma recentei încorporări în mixul de generare a celor 5 parcuri eoliene Gestinver cu o capacitate de 132 MW. Din capacitatea totală gestionată, 1.750 MW reprezintă centrale eoliene, 51 MW mini-hidrocentrale și 14 MW centrale bazate pe alte surse de energie.

Enel Green Power (EGP), divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power are o capacitate gestionată de 43 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie.

 

din aceeasi categorie