Acasă Stiri Interne Transilvania Construcții investește 10 milioane euro în energia verde

Transilvania Construcții investește 10 milioane euro în energia verde

de A

Transilvania Construcții are în plan investiții de peste 10 milioane euro în generarea de energie verde în toate proiectele din portofoliul său, în următorii cinci ani. Primul proiect care va produce energie verde este TRC Park Cluj, unde investiția estimată se ridică la aproape 1 milion de euro.

Scopul companiei Transilvania Construcții este reducerea emisiilor de CO2 on-site, net-zero carbon și generarea de energie verde pentru chiriașii săi.

 “Înțelegem că planeta noastră se confruntă cu o criză climatică și avem cu toții obligația de a contribui la limitarea creșterii temperaturii globale cu mai puțin de 1,5 grade Celsius. În acest sens, prioritatea noastră este de a reduce emisiile de carbon la proprietățile existente, prin diferite soluții și de a elimina cât de mult posibil emisiile de CO2 în noile dezvoltări, atât în faza de construcție, cât și în faza de utilizare a clădirilor”, spune Andrei Timofte, director general, Transilvania Construcții SA.

Lucrările de implementare a panourilor fotovoltaice din cadrul TRC Park Cluj au început deja și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii iulie din acest an și presupune instalarea unei centrale fotovoltaice de 1000 kWp, care va produce anual 1156 MWh de energie verde. Acest proiect înseamnă 347.4 t CO2 de emisii salvate, adică echivalentul a aproape 16.000 de copaci plantați.

Acesta este primul proiect în care Transilvania Construcții va implementa infrastructură pentru producția de energie verde.

“Ne bucurăm să anunțăm că, în următorii cinci ani, compania noastră va continua abordarea sustenabilă bazată pe energii regenerabile și tehnologie pasivă în toate parcurile noastre logistice, iar investiția totală va depăși 10 milioane euro”, mai spune Andrei Timofte, director general, Transilvania Construcții SA.

Proiectul TRC Park Cluj a început în anul 2006, pe un teren de 40h situat în comuna Jucu, județ Cluj, în cea mai dezvoltată zona industriala din Transilvania. În prezent, parcul însumează 5 clădiri, cu o suprafață închiriabilă de 42.000 mp, la care vor mai fi adăugați încă 150.000 mp printr-o nouă extensie. Printre chiriașii parcului se numără: DB Schenker, Purmo, DPD, Pilkington Automotive, Pipelife Romania sau Autonet Import.

Transilvania Construcții SA dezvoltă, deține și administrează proprietăți industriale de peste 20 ani, sub rețeaua TRC Parks. În prezent, compania are în portofoliu peste 250.000 de mp de spații industriale și logistice, în care își desfășoară activitatea peste 300 de clienți din diferite sectoare de piață și care ajută la producerea și livrarea de bunuri și servicii necesare vieții contemporane.

Transilvania Construcții este lider la nivel național la categoria spațiilor industriale urbane, cu module sub 1.000 de mp și este cel mai mare dezvoltator de spații logistice din țară, cu acționariat 100% românesc.

din aceeasi categorie