Acasă EconomieIndustrie Nuclearelectrica, contract de 90 milioane lei cu Electrica Furnizare

Nuclearelectrica, contract de 90 milioane lei cu Electrica Furnizare

de A

CENTRALA CERNAVODAProducătorul de energie Nuclearelectrica a încheiat un contract de 90,7 milioane lei (circa 20 milioane euro) cu Electrica Furnizare, pentru vânzarea de energie angro între 1 ianuarie și 31 martie 2017. Contractul a fost atribuit prin licitație pe piaţa centralizată pentru serviciul universal (PCSU), de pe OPCOM, operatorul pieței de energie electrică și gaze naturale din România.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele nouă luni ale anului un profit net de 64,5 milioane lei, în scădere cu 51% faţă de perioada similară a anului trecut (131,1 milioane lei).

Compania a realizat în primele nouă luni o producţie de 7.589 GWh, mai mică cu 3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine o participaţie de 82,49% din totalul acţiunilor.

Electrica Furnizare SA este filială a Grupului Electrica, fiind cel mai important furnizor naţional de energie electrică, cu o cotă de piaţă de 22%.

Societatea Electrica Furnizare SA funcţionează în forma actuală de organizare din anul 2011, când cele trei filiale de furnizare aparţinând Grupului Electrica (Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord) au fuzionat.

Electrica, companie care deţine trei din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România, a fost privatizată pe bursă în 2014. Statul mai deţine, prin Ministerul Energiei, 48,8% din acţiunile companiei, fiind cel mai mare acţionar.

din aceeasi categorie