Acasă Economie CEZ Romania, donaţii pentru trei cauze sociale din zona Olteniei

CEZ Romania, donaţii pentru trei cauze sociale din zona Olteniei

de A

La opt luni de la cea de-a VI-a ediţie a Maratonului Olteniei, un eveniment sportiv dedicat iubitorilor de MTB şi Trail Run, energia celor 670 de concurenţi şi 120 de voluntari continuă să schimbe în bine comunitatea locală din judeţele Dolj şi Vâlcea. Cei 19.000 de euro, suma colectată din înscrieri şi dublată de CEZ Romania pentru a susţine trei cauze sociale din zona Olteniei, s-au transformat în #energiepentrubine.

Linia de finish a Maratonului Olteniei – ediţia 2018 a însemnat un nou început şi startul unei curse de fapte bune pentru fiecare dintre cauzele sociale susţinute de eveniment:

  • 6.650 euro au fost direcţionaţi către Fundaţia World Vision Romania pentru programul „Pâine şi Mâine” – servicii de tip afterschool în comunităţile cu risc ridicat de sărăcie şi vulnerabilitate;
  • 5.510 euro către programul de sprijin psiho-social pentru copiii bolnavi de cancer, implementat de Asociaţia Little People Romania;
  • 6.840 euro pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu un echipament medical AccuVein, cu sprijinul Crucea Roşie Vâlcea. Totodată, Grupul CEZ în România a sprijinit Crucea Roşie Vâlcea cu seturi de oxigen staţionar, respectiv portabil, masca CPR, masca oxigen adulţi/ pediatrică, saltea de transfer, set balon ventilaţie adulţi/ copii, set aspiraţie, geanta medicală, aspirator, soluţii sterisol şi isorapid.

„Grupul CEZ în România şi-a propus să le mulţumească concurenţilor, partenerilor şi voluntarilor care au contribuit la succesul Maratonului Olteniei ediţia 2018, prin realizarea unui proiect fotografic care să ilustreze impactul pe care energia lor îl are în continuare în comunitate”, anunţă compania.

Cei 670 de concurenţi şi 120 de voluntari cu #bunatateaingene, alături de CEZ Romania, au devenit în scurt timp de la încheierea evenimentului Maratonul Olteniei 2018, responsabili pentru crearea condiţiilor propice educaţiei de calitate pentru 365 de copii din şase unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea (Şcolile Gimnaziale Genuneni, Dăeşti, Scundu, Sirineasa, Stoileşti şi Urşi).

Şcolile au fost dotate cu piese de mobilier şi echipamente pentru derularea normală a activităţii educaţionale: table magnetice, microsistem audio, videoproiector, ecran de proiecţie, imprimante, laptop, jocuri educative şi materiale de papetărie.

În cadrul programului „Pâine şi Mâine”, copiii au beneficiat de peste 22.000 de mese calde şi peste 45.600 ore de afterschool.

În ceea ce priveşte donaţia acordată de Grupul CEZ în România programului de sprijin psiho-social derulat de Little People, suma de 5.510 euro s-a materializat în susţinerea participării tinerilor supravieţuitori de cancer din zona Olteniei la Gala de Crăciun Temerarii, la organizarea Întâlnirii Naţionale a Voluntarilor din Domeniul Oncopediatriei, dar şi pentru sprijinirea unor activităţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

„Micuţii beneficiari ai programului de sprijin psiho-social Little People au parte de activităţi terapeutice şi jocuri menite să-i familiarizeze cu procedurile medicale şi să-i încurajeze să-şi învingă temerile şi să se bucure de copilărie”, precizează compania.

Din 2019, peste 30.000 de pacienţi ai Spitalului de Urgenţă Vâlcea pot beneficia de dispozitivul AccuVein care aduce beneficii imediate în diminuarea disconfortului creat de reperarea venelor pacienţilor.

Pe baza sistemului infraroşu, echipamentul medical indică amplasarea venei, fiind adecvat pentru vizualizarea venelor periferice în cazul unor proceduri medicale precum puncţia venoasă.

Maratonul Olteniei – marca CEZ România, un eveniment în care sportul este mai mult decât ambasadorul unei vieţi sănătoase, devenind un promotor al implicării în viaţa comunităţii local. 

Fiecare ediţie a Maratonului Olteniei şi-a propus să răspundă nevoilor comunităţii locale din aria operaţională a Grupului CEZ în Romania.

În ediţia 2017, Grupul CEZ în Romania a direcţionat 15.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente medicale care sprijină activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea şi asigură necesarul de unităţi de sânge şi componente sanguine spitalelor din judeţul Vâlcea.

În 2019, Maratonul Olteniei va pune Municipiul Râmnicu Vâlcea pe harta marilor competiţii de MTB şi alergare montană, pentru al şaptelea an consecutiv.

În perioada 31 august – 1 septembrie 2019, iubitorii de sport în aer liber sunt aşteptaţi la linia de start din Parcul Zăvoi, locul din care an de an comunitatea Maratonul Olteniei duce povestea mai departe.

Grupul CEZ in Romania, prin intermediul platformei „Energie pentru Bine”, susţine dezvoltarea comunităţilor din aria sa de dezvoltare şi promovează un stil de viaţă sănătos.

din aceeasi categorie