Acasă Economie Romcarbon va subscrie acțiuni Premier Energy de 1,6 milioane de euro

Romcarbon va subscrie acțiuni Premier Energy de 1,6 milioane de euro

de A

Consiliul de Administraţie al Romcarbon a aprobat subscrierea de acţiuni Premier Energy în valoare totală de 1,6 milioane de euro, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Romcarbon SA, în calitate de emitent de valori mobiliare, informează investitorii şi acţionarii cu privire la faptul că, în şedinţa sa din 10 Mai 2024, Consiliul de Administraţie al Romcarbon SA a aprobat, cu unanimitate de voturi, ca Romcarbon SA să subscrie acţiuni Premier Energy PLC (una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România şi Republica Moldova) în valoare totală de până la 1.600.000 de euro (IPO în curs între 08.05 – 15.05.2024)”, se menţionează în raport.

Romcarbon S.A. va subscrie acţiunile prin SSIF Swiss Capital S.A., şi, în urma închiderii IPO-ului Premier Energy PLC, va raporta pieţei numărul exact de acţiuni subscrise.

Oferta publică iniţială (IPO) Premier Energy PLC a început miercuri, 8 mai, şi este de aşteptat să se încheie pe 15 mai 2024. Intervalul orientativ al Preţului de Ofertă a fost stabilit între 19 lei şi 21,50 de lei pe acţiune, conform anunţului companiei. Oferta include până la 35,94 de milioane de acţiuni.

Oferta publică iniţială va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor de retail şi instituţionali din România, precum şi într-o ofertă adresată investitorilor instituţionali internaţionali eligibili.

Admiterea acţiunilor la tranzacţionare şi începerea tranzacţionării la BVB este de aşteptat să aibă loc în data de 27 mai 2024 sau în jurul acestei date, a precizat sursa citată.

 Acţiunile vor fi tranzacţionate având simbolul „PE”.

Societatea va utiliza fondurile obţinute în cadrul Ofertei pentru a achiziţiona active de energie regenerabilă în România şi în Moldova, precum şi în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile.

Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România şi Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creştere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

Cu peste 3.600 de kilometri de reţea de distribuţie, Premier Energy Group este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România. La 31 decembrie 2023, Societatea deţinea 116 concesiuni de gaze naturale, dintr-un total de aproximativ 950 de concesiuni acordate pentru întregul teritoriu al României.

În România, Premier Energy Group este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de energie regenerabilă şi administrează aproximativ 16% din capacitatea instalată de producţie a energiei solare şi eoliene de către producători independenţi. Societatea are o capacitate de energie regenerabilă de 919 MW în România, deţinută, administrată sau în dezvoltare.

 În Moldova, Premier Energy Group este cel mai mare furnizor de energie regenerabilă, cu o cotă de piaţă de 22% şi o capacitate de energie regenerabilă de 111 MW, în proprietate, administrată sau în dezvoltare.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.