Acasă MediuDezvoltare Durabila Nouă selecție pentru CA la Romsilva. Tot cam secretă

Nouă selecție pentru CA la Romsilva. Tot cam secretă

de L M

Ministerul Mediului vrea Consiliu de Administrație pentru Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva pentru 4 ani, pentru că, în ultimii 4, posturile au fost ocupate provizoriu. Au mai fost două tentative în această perioadă de provizorat, dar procedurile de selecție în baza OUG nr. 109/2011 au rămas fără rezultat anunțat public. Noua procedură de selecție a ridicat serioase probleme Ministerului Mediului pentru că, după ultimele modificări aduse ordonanței, numărul administratorilor trebuie să fie redus de la 7 la 5. Totuși, a rămas marea preocupare de a secretiza numele și CV-urile celor care vor concura pentru aceste posturi, invocând protecția datelor cu caracter personal, deși legea nu interzice acest lucru. De aceea, FOCUS ENERGETIC a solicitat ca Ministerul Mediului să ia măsuri pentru ca selecția să fie transparentă, iar cetățenii să fie informați despre cei care vor să administreze avuția națională reprezentată de pădurile proprietate de stat. În ultima lună, Romsilva nu a avut Consiliu de Administrație; ultima prelungire a mandatelor provizorii a expirat pe 13 aprilie 2024.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat „Proiectul componentei inițiale a Planului de selecție a candidaților pentru pozițiile de membri în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor  – Romsilva 2024-2028”. Selecția se va face în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu legislația complementară aferentă.

Fără o informare publică, procedura de selecție a debutat în aprilie, când a fost adoptat Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 731/03.04.2024, prin care s-a aprobat declanșarea procedurii de selecție a membrilor consiliului de administrație al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva. Situația s-a complicat de anul trecut, când s-a modificat OUG nr. 109/2011 și a apărut Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), iar în procesul de selecție intervine și această nouă structură.

De aceea, Ministerul Mediului, ca autoritate tutelară pentru Romsilva, a trebuit să întocmească proiectul Planului de selecție, care, în principiu, suportă modificări, pentru că au fost alocate 5 zile pentru transmiterea observațiilor.

Drum bătut, dar confidențial

În mare, „rețeta” procedurii de selecție este aceeași ca și până la apariția AMEPIP, numai că cele două instituții, ministerul și agenția, își împart responsabilitățile. Și în viziunea proiectului de Plan, se va întocmi lista lungă ce cuprinde toți candidații, care este confidențială, potrivit HG nr. 639/2023, adică normelor de aplicare a OUG nr. 109/2011 privind procedura de selecție. Se „cerne” lista și rămân cel mult 5 candidați pe loc, din care rezultă lista scurtă, pe care legislația nu o mai definește ca fiind confidențială. Potrivit OUG nr. 109/2011, lista scurtă „cuprinde cel puțin 2 și cel mult 5 candidați pentru fiecare post de administrator al întreprinderii publice, elaborată de comisia de selecție și nominalizare, precum și punctajul obținut de fiecare candidat în urma aplicării criteriilor de selecție”.

Prin modificările aduse OUG nr. 109/2011 și, în consecință, și Normelor de aplicare (HG. Nr. 639/2023), s-a introdus, ca ultim pas al procesului de selecție, întocmirea raporului final, rezultat în urma interviului susținut de candidații de pe lista scurtă și care, potrivit actului normativ, este „documentul care cuprinde rezultatul evaluării fiecărui candidat de pe lista scurtă în procedura de selecție, clasamentul acestora și punctajele obținute în conformitate cu criteriile de evaluare, precum și modul în care, colectiv, candidații propuși corespund profilului consiliului”. Acest raport final ar urma să fie dat publicității, dar cu precizarea că trebuie să respecte prevederile Regulamentului general privind protecția datelor.

Și ca lucrurile să fie clar secretizare, în proiectul de Plan de selecție s-a stabilit ca numele candidaților să fie confidențiale.

În acest mod simplu, Ministerul Mediului vrea să se asigure că cetățenii nu vor putea urmări evoluția procesului de selecție pentru administratorii care trebuie să aibă grijă de proprietate de stat, reprezentată de păduri.

FOCUS ENERGETIC militează de multă vreme ca numele și CV-urile candidaților de la lista scurtă și propunerile de nominalizare, potrivit legislației trecute, sau raportul final, cum este acum, să fie publice. Este firesc ca societatea civilă, cetățenii să fie informați despre cine ar putea să decidă soarta pădurilor proprietate publică și despre evoluția unei astfel de proceduri. Lipsa de transparență manifestată de Ministerul Mediului este de natură să producă suspiciuni legate de o eventuală manipulare a selecției.

Soluții există

Această situație poate fi remediată tot de Ministerul Mediului, care a explicat secretomania prin deja mult – invocatul Regulament general privind protecția datelor (GDPR). Acest document comunitar recunoaște dreptul la informare, astfel că, în preambulul Regulamentului se precizează: „prelucrarea datelor cu caracter personal ar trebui să fie în serviciul cetăţenilor. Dreptul la protecţia datelor cu caracter personal nu este un drept absolut; acesta trebuie luat în considerare în raport cu funcţia pe care o îndeplineşte în societate şi echilibrat cu alte drepturi fundamentale, în conformitate cu principiul proporţionalităţii”.

Pe de altă parte, nici candidații nu ar trebui să fie împotriva publicării numelor lor și a biografiei (CV), pentru că scopul lor este de a accede la această funcție importantă, cea de administrator al Regiei Naționale a Pădurilor. De altfel, legea impune publicarea numelui și a CV-ului pe pagina de internet a regiei. Ar trebui să fie un motiv de mândrie că pot concura pentru un astfel de post.

În cazul precedentelor proceduri de selecție inițiate pentru desemnarea administratorilor Romsilva au fost folosite date cu caracter personal mult mai sensibile decât numele candidaților și CV-ul acestora. Pentru aceasta, candidații au semnat un Consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Astfel, prin același formular, se poate crea baza legală și pentru publicarea numelor și a CV-urilor fiecărui candidat de pe lista scurtă și din raportul final.

În aceste condiții, publicația FOCUS ENERGETIC a solicitat modificarea Proiectului prezentat, prin introducerea obligativității publicării listei scurte, așa cum este definită prin lege, și a raportului final, cu precizarea numelor candidaților.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.