Acasă EconomieIndustrie Voestalpine extinder fabrica din România

Voestalpine extinder fabrica din România

de A

voest alpineGrupul siderurgic austriac Voestalpine a anunţat că va investi peste 14 milioane de euro în extinderea fabricilor sale din Germania şi România (Arad), decizie care va duce la crearea a 55 de noi locuri de muncă, transmite Reuters.

În total, Voestalpine va investi 30 de milioane de euro (31,9 milioane de dolari) în construirea sau extinderea unor uzine din Germania, România, Mexic şi China, urmând să angajeze încă 165 de persoane. Aproximativ 15 milioane de dolari vor fi alocaţi în Mexic, unde va fi construită o nouă fabrică de componente, în Aguascalientes, unde vor fi create 80 de noi locuri de muncă.

De asemenea, Voestalpine a primit recent comenzi de aproape 600 de milioane de dolari de la un producător auto important din Germania, după ce în august compania a obţinut o comandă de 500 de milioane de dolari din SUA, notează Agerpres.

Directorul general al grupului siderurgic austriac, Wolfgang Eder, a declarat recent că Voestalpine vrea să-i urmeze pe marii producători auto în Mexic, unde intenţionează să se extindă în următorii doi ani. Companiile auto importante, cum ar fi Ford, BMW, Daimler şi alianţa Renault-Nissan, intenţionează să-şi majoreze producţia în Mexico, unde a venit şi rivala Voestalpine – grupul german ThyssenKrupp.

Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Grupul este reprezentat la nivel mondial prin 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.

Voestalpine controlează în România constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău (APC).

din aceeasi categorie