Acasă EconomieIndustrie Salarii mărite la Oil Terminal Constanța

Salarii mărite la Oil Terminal Constanța

de A

oil_terminalCompania Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră deţinut de stat, a înregistrat marţi, la Inspectoratul Teritorial de Muncă, un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, care prevede creşterea salariilor de încadrare ale angajaţilor cu 150 de lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori.

„Actul adiţional nr. 1/2016 încheiat între conducerea societăţii şi sindicatul Oil Terminal începând cu data de 01.07.2016 prevede o majorare a salariilor de încadrare ale angajaţilor societăţii cu contract individual de muncă în vigoare la data aplicării efective a majorării cu suma de 150 lei”, se arată în comunicatul transmis marţi de companie Bursei de Valori (BVB).

Compania menţionează că acaestă majorare salarială a fost negociată în decembrie 2015 şi a fost prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016, aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 28 martie 2016.

Oil Terminal Constanţa are un capital social de 58,24 milioane lei şi este controlată de Ministerul Energiei, care are 59,62% din acţiuni.

Compania Oil Terminal are unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei, fiind specializată în transportul ţiţeiului, a produselor petroliere şi petrochimice lichide, în vederea importului şi exportului.

Oil Terminal a avut în în primul trimestru un profit de 7,1 milioane de lei, în creştere cu aproape 9% faţă de primele trei luni ale anului trecut. Cifra de afaceri raportată în trimestrul I din acest an a fost 37,3 milioane lei, mai mare cu 8,5% faţă de primele trei luni din 2015.

din aceeasi categorie