Acasă EconomieBanci & Asigurari Romgaz se retrage din acționariatul Patria Bank SA

Romgaz se retrage din acționariatul Patria Bank SA

de A

 

Patria BankProducătorul de gaze naturale Romgaz se retrage din acționariatul Patria Bank, potrivit unei hotărâri luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor. Compania de stat deţinea un procent de 0,03% din Patria Bank. 

”În urma dezbaterilor, acţionarii ‘Romgaz’ hotărăsc următoarele: Se aprobă retragerea S.N.G.N. Romgaz S.A. din Patria Bank SA și se aprobă depunerea declarației de retragere”, arată comunicatul transmis de Romgaz Bursei de Valori București (BVB).

Patria Bank deține 64,16% din acțiunile Băncii Comerciale Carpatica.

Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica a decis pe 5 octombrie fuziunea prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica în calitate de societate absorbantă şi Patria Bank, o societate pe acţiuni. Romgaz s-a opus însă aprobării finale a fuziunii prin absorbție dintre Patria Bank.

Această fuziune implică transferul cu titlu universal al tuturor activelor şi pasivelor, respectiv drepturilor şi obligaţiilor, aferente întregului patrimoniu Patria Bank către Banca Comercială Carpatica, inclusiv dar fără a se limita la transferul tuturor sediilor secundare de la Patria Bank.

De asemenea, capitalul social al Băncii Carpatica creşte de la 220,2 milioane lei, la 376,2 milioane lei. După fuziune, Banca Carpatica va purta numele de Patria Bank.

Patria Bank este o bancă românească fondată în 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank, în martie anul acesta. Deține 36 de unități bancare la nivel național. Patria Bank finanțează în principal intreprinderile mici și mijlocii și microîntreprinderile.

Compania Romgaz este, alături de OMV Petrom, unul din cei doi mari producător de gaze naturale ai României.

Romgaz a realizat în primul semestru un profit net de 615,3 milioane lei (136,7 milioane euro), în scădere cu 20% faţă de primele şase luni ale anului trecut, în timp ce afacerile s-au redus cu peste 17%, la 1,84 miliarde lei (411 milioane euro), din cauza scăderii cererii de gaze naturale.

din aceeasi categorie