Acasă EconomieIndustrie Românii au cumpărat la târg vacanțe în Grecia, Turcia și Spania

Românii au cumpărat la târg vacanțe în Grecia, Turcia și Spania

de A

plaja-turismMai mult de 85% dintre românii care au cumpărat vacanțe de la Târgul de Turism desfășurat zilele trecute în Capitală au preferat sejururi pentru la vară în străinătate și doar 15% au ales pachete ”tailor made” de tip city-break sau alte tipuri de vacanţe, reiese din datele Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România. Cele mai căutate au fost sejururile early booking pentru destinaţii din Grecia, Turcia sau Spania.

Majoritatea celor care au cumpărat un pachet turistic de la agenție la acest târg au ales vacanțele de vară (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulați de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de early booking, la care s-au adăugat și ofertele speciale oferite de touroperator cu ocazia aniversării a 20 ani de la înfiinţarea Christian Tour.

„Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanţă, pentru un singur sejur pe an, vara, în vacanța copiilor, orientându-se de cele mai multe ori către destinaţii uşor accesibile sau conectate prin curse charter. Din acest motiv, continuă să fie alese destinaţii celebre din Grecia, Turcia sau Bulgaria, însă remarcăm un apetit sporit în acest sezon şi pentru destinaţiile din Spania (Mallorca, Tenerife sau Gran Canaria) pe care am organizat curse charter suplimentare”, a declarat Marius Pandel, director general Christian Tour.

Christian Tour a vândut vacanţe pentru peste 8.000 de turiști la această ediție a Târgului de Turism al României.

„Vedetele” ofertelor Christian Tour la târgul de turism au fost reducerile la pachetele de vară pentru acst an, iar în topul celor mai solicitate destinații se află insulele Creta, Corfu sau Thassos, Antalya, dar mai ales destinaţiile din Spania (Malorca, Tenerife şi Gran Canaria). Acestea au fost destinaţiile căutate şi rezervate mai cu seamă de către familiile cu copii, generând o cheltuială medie de circa 400 euro/persoană.

 „Cea mai vânată destinaţie a acestui târg de turism a fost Insula Mallorca, pentru care am pregătit reduceri consistente de până la 250 euro/cameră/sejur. Acestea fiind pachetele cele mai vândute şi primele epuizate în fiecare dintre cele patru zile ale târgului. În mai puţin de două ore de la deschiderea târgului în fiecare zi, locurile reduse alocate pe Mallorca au fost sold-out”, afirmă Pandel.

 Seniorii s-au orientat în special către locaţii din Spania şi Italia, două dintre destinațiile pentru care beneficiază de prețuri speciale, prin programul ”Senior voyage”. Însă, cea mai frumoasă surpriză a fost numărul mare de seniori care au optat pentru vacanţele Senior voyage de Paşte în Bucovina, Băile Tuşnad sau Basarabia, cu tarife ce pornesc de la doar 1.190 lei/persoană.

 „După cum anticipam, programul early booking 2017 a generat vânzări consistente la Târgul de Turism, datorită reducerilor mari și posibilității de a plăti doar partial un avans. La mare căutare au fost și vacanțele exotice și, spre surprinderea noastră, a fost rezervat un număr considerabil de pachete pentru Dubai sau pe programele complete de croazieră pe Marea Mediterană cu tarife ce pornesc de la 590 euro/persoană”, a mai spus Marius Pandel.

Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează pe primul loc în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de aproape 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare turoperator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.

din aceeasi categorie