Acasă Stiri ExterneEuropa Marks & Spencer se extinde în România

Marks & Spencer se extinde în România

de A

marks___spencerMarks & Spencer, unul din retailerii de top din Marea Britanie, a anunțat că se extinde pe piața locală. Spațiul de retail va crește cu 30%, iar numărul angajaților va fi majorat cu 20%, de la 70 de salariați în prezent. Retailerul a aniversat în cadrul unui eveniment 15 ani de activitate pe piața din România, una dintre cele mai importante piețe de retail fashion din regiunea Balcanilor.

De asemenea, M&S relochează în acest an două dintre magazinele sale din București ”pentru a oferi clienților o experiență de cumpărături mai bună în spații moderne și mai mari”.

În prezent, rețeaua Marks & Spencer din România cuprinde în total 6 magazine, 4 în București, 1 în Constanța și 1 în Iași. La eveniment a participat și ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, care s-a declarat încântat de faptul că un asemenea brand britanic de success este prezent și pe piața locală.

”Sunt fericit că toți consumatorii români au posibilitatea de a cumpăra produse de bază de la magazinele Marks & Spencer din Mega Mall și din Plaza România. Investițiile britanice în România au crescut cu 16% în anul 2014, ceea ce e un semn foarte bun că oamenii de afaceri văd România ca pe o țară potrivită pentru investiții. Este o populație europeană, vorbitoare de limbă engleză și sunt sigur că investițiile britanice vor crește și în viitor”, a declarat Paul Brummell.

Compania comercializează sub branduri proprii articole vestimentare și accesorii pentru femei, bărbați și copii, precum și produse alimentare de calitate, realizate exclusiv pentru Marks & Spencer.

În luna mai, Marks & Spencer a deschis două magazine concept store în București, în Plaza Romania și Mega Mall, cu suprafețe de 1.600 metri pătrați, respectiv 1.650 metri pătrați, care au la bază cel mai nou concept de design al retailerului, creat special pentru a oferi clienților o experiență deosebită de shopping, confort și inspirație. În interiorul noilor magazine, Marks & Spencer a lansat, în premieră în România, secțiunea M&S Food care pune la dispoziția clienților peste 600 de tipuri de produse alimentare unice, cu ingrediente de cea mai bună calitate, realizate în exclusivitate pentru Marks & Spencer.

„Anul 2015 este unul special pentru Marks & Spencer pentru că aniversăm 15 ani de prezență a brandului pe piața din România. În cei 15 ani am văzut piața de retail fashion evoluând, iar creșterea industriei de fashion ne-a oferit oportunitatea de a ne dezvolta și consolida prezența pe piața locală. România reprezintă piața noastră prioritară în regiunea Balcanilor, iar strategia noastră pentru regiune este de a oferi experiențe îmbunătățite clienților noștri prin inovații în colecțiile vestimentare și prin noua ambianță din magazinele noastre”, a declarat Sorin Stancu, Country Manager Marks & Spencer Balkans.

Primul magazin Marks & Spencer din România a fost inaugurat în data de 31 martie 2000, în București Mall. În 2013, M&S inaugura primul său magazin concept store din România, în City Park Mall Constanța, cu un design modern și captivant, menit să inspire și să încânte clienții.

Peste 2 milioane de clienți au cumpărat produse din magazinele M&S din România în ultimiii 15 ani. Cele mai vândute produse M&S din colecția pentru femei sunt tricourile din colectiile de primăvară-vară – M&S vinde peste 31.000 de tricouri în fiecare an în România.

În toamna anului 2014, M&S România era una dintre puținele piețe internaționale care a lansat în magazine colecția exclusivă Best of British. Colecția este realizată în parteneriat cu Consiliul de Modă Britanic și exemplifică moștenirea britanică în design și manufactură.

Cel mai popular articol vestimentar din colecția pentru copii este body-ul din bumbac natural – M&S a vândut anul trecut peste 7.000 de body-uri în România.

Marks & Spencer este unul dintre retailerii de top din Marea Britanie. M&S comercializează îmbrăcăminte și produse pentru casă de înaltă calitate, precum și produse alimentare de o calitate excepțională. Fondat în 1884, Marks & Spencer deține în prezent 850 de magazine în Marea Britanie și peste 480 de magazine la nivel internațional în 59 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Marks & Spencer este prezent în România din anul 2000 și deține un total de șase magazine: 4 în București, 1 în Constanța și 1 în Iași.

din aceeasi categorie