Acasă Stiri ExterneEuropa Jurnalistul danez Kristian Ruby, noul secretar general al Eurelectric

Jurnalistul danez Kristian Ruby, noul secretar general al Eurelectric

de A

kristian-ruby-eurelectricDanezul Kristian Ruby (40 de ani, foto), care, la începutul carierei, a fost jurnalist, a fost ales secretar general al Eurelectric, instituţia ce reprezintă  în afacerile publice în cadrul UE industria energiei electrice.

Pentru acest post, Ruby s-a luptat în finală cu avocatul italian Domenico Maggi.

În total, a fost creată o listă cu 46 de potențiali candidați, dintre care 21 de candidați nu erau interesați sau disponibili, 18 candidați nu s-au încadrat în criteriile de selecție și, astfel, pe lista scurtă au rămas 7 candidați.

În final, Comitetul de nominalizări a redus lista scurtă la doi candidaţi: Kristian Ruby şi Domenico Maggi.

Ruby a lucrat, între 2002 şi 2006, ca jurnalist şi producător la postul public de radio din Danemarca, timp în care scria articole în presa scrisă, ca freelancer. Ulterior, în perioada 2007-2008 a lucrat la Ministerul Mediului din Danemarca, ca editor la publicaţiile instituţiei. Între anii 2008-2010 a fost consilier şi, ulterior, şeful biroului de presă la Ministerul danez al Climei şi Energiei.

Între 2010 şi 2013, Ruby a lucrat la Comisia Europeană, iar în 2014 la Operate, firmă daneză de consultanţă şi PR.

Din 2015 până în prezent Ruby activează în cadrul WindEurope, „vocea” industriei eoliene în Europa, unde Kristian Ruby face parte din echipa de management executiv.

În cadrul Uniunii Europene (UE), Eurelectric reprezintă industria energiei electrice în afacerile publice, în particular în legătură cu instituţiile legislative ale UE, cu scopul promovării la nivel politic a intereselor membrilor săi.

Începând cu anul 2002, IRE este membru cu drepturi depline al Eurelectric, calitate în care poate să îşi exprime punctele de vedere la consultările prin care se defineşte viitorul industriei energiei în Europa. IRE reprezintă sectorul energetic românesc la Euroelectric, iar preşedinte al IRE este Ovidiu Pop, care este, totodată, şi director general al Verbund România.

din aceeasi categorie