Acasă Stiri ExterneEuropa Enel: În 2021, 50% din energia produsă va fi din regenerabile

Enel: În 2021, 50% din energia produsă va fi din regenerabile

de A

Subsidiara Enel bazată pe dezvoltarea energiei regenerabile, Enel Green Power, sărbătorește o aniversare importantă – zece ani – cu cifre care o poziționează în topul mondial: 100 TW de energie produsă, o rată de creștere a capacității instalate de peste 3.000 MW pe an și peste 1.200 de centrale operaționale în 30 de țări, cu o expansiune constantă a prezenței geografice și o echipă unită, de peste 7.000 de oameni.

„Sustenabilitatea, inovația și digitalizarea: acestea sunt cuvintele cheie ale strategiei Enel Green Power”, arată un comunicat al companiei.

Enel Green Power este o companie italiană care, pe măsură ce s-a dezvoltat, a creat efecte importante asupra altor companii din industrie care vor să se extindă la nivel internațional. Compania este pregătită să contribuie la dezvoltarea producției de energie regenerabilă din Italia, experimentând noi tehnologii și inovații atât în energia solară cât și în cea eoliană.

”Sectorul energetic trece printr-o transformare radicală și lumea se îndreaptă spre un viitor marcat în proporție de 100% de energie din surse regenerabile.Ne aflăm în mijlocul unei schimbări epocale care se îndreaptă spre decarbonizare și deschiderea lumii energiei către noi posibilități, nu doar din punct de vedere al afacerilor, dar și în ceea ce privește modul în care fiecare dintre noi trăim, consumăm și producem. Enel a înțeles, înaintea multor altor companii, rolul esențial al surselor regenerabile în tranziția energetică. Este un proces natural, ghidat de confortul financiar și o mai mare sustenabilitate. În 2021, energia produsă din surse regenerabile va reprezenta peste 50% din capacitatea totală produsă de către Grup, în comparație cu nivelul actual de 38%. Acest procent este așteptat să crească, în concordanță cu obiectivele eliminării emisiilor de carbon până în 2050”, a declarat Directorul General Enel, Francesco Starace. ”

În Italia, Enel Green Power deține o capacitate instalată de 14 GW de energie din surse regenerabile, inclusiv energie hidro, geotermală, fotovoltaică și eoliană: menținerea eficienței acestor instalații, inclusiv prin repornire, rămâne una dintre principalele activități pe care se concentrează compania.

”Enel Green Power este lider de piață: vom încheia anul 2018 cu aproximativ 3 GW, capacitate nouă, până la finalul anului 2018 și în 2020 vom atinge ținta de creștere de 4.4 GW pe an, o cifră record cu care nici un alt competitor din lume nu se poate lăuda”, declară Antonio Cammisecra, manager Enel Green Power.

”Suntem pregătiți să ne facem treaba pentru a relansa producția de energie regenerabilă în Italia, care depune eforturi pentru definirea obiectivelor privind energia din surse regenerabile în 2020, atât prin repornirea instalațiilor existente, cât și prin noi soluții inovatoare și avansate din punct de vedere tehnologic. Italia dispune de resurse eoliene și solare din abundență, astfel că energia regenerabilă poate fi competitivă în mixul energetic italian, reprezentând o majoritate absolută a producției energetice până în 2030. Unul dintre factorii-cheie în dezvoltarea surselor regenerabile de energie pe termen scurt și mediu în țară va fi raționalizarea și accelerarea procedurilor de autorizare. Sectorul energetic nu are nevoie de stimulente, ci mai degrabă de un cadru de reglementare stabil. Între timp, sărbătorim cea de-a zecea aniversare depășind pentru prima dată 100 TWh de energie regenerabilă într-un an”, adaugă el.

Pe frontul inovării tehnologice, în Sicilia Enel Green Power a început transformarea fabricii 3SUN pentru ca fabrica din Catania să devină prima din lume care să producă panouri fotovoltaicie bifaciale HJT, bazate pe tehnologia heterojuncției (îmbinarea a două tipuri diferite de silicon, amorf și cristalin) cu performanțe deosebit de ridicate. Noile panouri solare vor intra în producție în luna martie 2019 și vor avea o eficiență a celulelor cu 22% mai mare decât nivelele actuale.

Cu cea mai nouă investiție, Laboratorul de Inovare, care împreună cu fabrica 3SUN alcătuiește centrul Sicilian de tehnologie al Enel, va deveni, de asemenea, un campus dedicat inovării și un accelerator al antreprenoriatului tinerilor profesioniști, menit să stimuleze cercetarea în sectorul energetic. Va găzdui start-up-uri locale și naționale, precum și importante centre naționale și internaționale de cercetare și va avea legături cu lumea inovației pentru a crea spațiu comun de dezvoltare a excelenței în domeniul tehnologiilor inovatoare. 

În Italia, pentru sectorul energiei eoliene, provocarea este reprezentată de digitalizare, Big Data și inteligența artificială. Pe lângă faptul că este o resursă inepuizabilă de energie, un generator eolian este, de asemenea, și o imensă sursă de date care, prin intermediul noilor tehnologii, pot fi colectate pentru a monitoriza mai precis starea și performanța unei turbine eoliene. Din acest motiv, Enel Green Power dezvoltă o serie de proiecte inovatoare care implică parcurile eoliene situate de la nord la sud de-a lungul peninsulei, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și procesul de întreținere predictivă.

Tot în Italia, EGP experimentează noi tehnologii de stocare, cu scopul de a stimula competitivitatea. O provocare crucială va fi combinarea tehnologiilor de stocare cu sursele regenerabile de energie: bateriile cu debit, acum pregătite de comercializare, pot fi o alternativă viabilă viitoare pentru bateriile cu litiu, în special pentru depozitarea sezonieră.

O altă frontieră esențială pentru inovație este procesarea volumelor mari de date. EGP este implicată în inițiative de extragere a valorii de la volume mari de date și varietăți de informații, utilizând tehnologii precum cloud computing și Internet of Things (IO). Proiectele includ, de asemenea, și infrastructură de a doua generație pentru colectarea de date și implementarea proceselor de gestionare a datelor digitale pentru a mobiliza activele informatice. Compania lucrează și la un program ce se concentrează pe automatizarea soluțiilor digitale pentru inginerie și construirea proceselor, care include, de exemplu, roboți pentru instalarea și curățarea modulelor fotovoltaice și dronelor pentru inspecții termografice și analize, monitorizarea performanței și activități de raportare.

din aceeasi categorie