Acasă Stiri ExterneAmerica Enel construiește o hidrocentrală fluvială de 50 milioane dolari în Peru

Enel construiește o hidrocentrală fluvială de 50 milioane dolari în Peru

de A

Enel, prin subsidiara Enel Green Power din Peru (EGGP), a început construcția hidrocentralei fluviale de 20 MW, Ayanunga, care este localizată în districtul Monzon din regiunea peruviană Huanuco.

„Peru este una dintre pieţele-cheie pentru Enel Green Power, iar începerea construcției Ayanunga reprezintă un pas înainte în consolidarea prezenței noastre în sectorul energiei regenerabile din Peru. În momentul în care va deveni complet funcțională, această centrală va adăuga 20 MW la capaciatatea instalată de 780 MW a hidrocentralelor pe care Grupul Enel le operează deja în această țară. Obiectivul nostru este să devenim lideri în dezvoltarea energiei regenerabile din Peru, creând valoare în comun pentru comunitățile care trăiesc în apropierea acestor proiecte”, a declarat Antonio Cammisecra, șef al Enel Green Power.

Enel va investi aproximativ 50 milioane dolari în construcția hidrocentralei Ayanunga, investiție inclusă în planul strategic actual al grupului. Proiectul este susținut de un contract de furnizare pe o perioadă de 20 de ani, încheiat cu Ministerul Energiei și Minelor din Peru.

Ayanunga va contribui cu peste 130 GWh pe an la sistemul energetic din Peru, echivalentul nevoilor de consum anuale a peste 105.000 gospodării peruviene. Se estimează că Ayanunga va începe să funcționeze până la sfârșitul lui 2018, urmând ca, după ce devine complet funcțională, să ajute la prevenirea a peste 62.800 tone de emisii de dioxid de carbon pe an în atmosferă.

În conformitate cu modelul de Crearea de Valoare în Comun (Creating Shared Value – CSV) adoptat de grupul Enel, ce are ca scop îmbinarea dezvoltării companiei cu nevoile comunității locale, EGPP implementează un plan CSV, ce are ca obiectiv stimularea oportunităților de generare a veniturilor în zonele din proximitatea proiectului.

Planul, care include sesiuni de training pe subiecte ca sănătatea și siguranța alimentară, pentru a susține sectorul de catering din zonele respective, este implementat în coordonare cu autoritățile și comunitățile locale.

Grupul Enel a câștigat, în 2016, dreptul de a semna contractele de furnizare pentru centrala Ayanunga, în urma celei de-a patra licitații publice pentru energie regenerabilă, demarate de autoritatea de reglementare energetică peruană, OSINERGMIN. Cu o capacitate eoliană, solară și hidro de 326 MW acordată în cadrul licitației, EGPP va deveni principalul jucător de energie regenerabilă din Peru până în 2018, și singura companie care va opera centrale cu 3 tehnologii regenerabile diferite din țară.

Grupul Enel este prezent în sectorul de energie regenerabilă din Peru prin EGPP, care construiește, de asemenea, centrala solară de 180 MW, Rubí, și prin Enel Generación Perú și Enel Generación Piura, care, împreună, au o capacitate instalată de aproximativ 2 GW. Grupul operează și în sectorul de distribuție energie electrică din țară prin Enel Distribución Perú, care are aproape 1.4 milioane de clienți în Regiunea Lima.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 39 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare în energia regenerabilă.

din aceeasi categorie