Acasă EconomieIndustrie Distributie Oltenia a lansat o stație de transformare de 5,5 milioane euro

Distributie Oltenia a lansat o stație de transformare de 5,5 milioane euro

de A

Distribuție Energie Oltenia, care face parte din Grupul ceh CEZ, a inaugurat Stația electrică de transformare 110/20 kV pentru Zona Industrială de Est Craiova (ZIEC), prima lucrare de tip greenfield din Oltenia care are rolul de a îmbunătăți calitatea distribuției de energiei, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei industriali.

”Proiectul a fost realizat într-un termen de 17 luni și a avut o valoare totală de 5,52 milioane euro (CAPEX), din surse proprii. Stația ZIEC este a doua cea mai amplă investiție din istoria operatorului Distribuție Oltenia, după modernizarea stației Craiova Centru și ilustrează misiunea companiei de a deveni un partener local puternic, susținând planurile de dezvoltare ale regiunii”, informează un comunicat.

Circa 100 de persoane au lucrat la proiect, iar partenerii care au contribuit la construcția și punerea în funcțiune a acestei stații sunt companiile Siemens Romania și Electromontaj București.

”Stația ZIEC are o importanță deosebită pentru dezvoltarea socio-economică orașului, deoarece poate deservi atât consumatorii casnici (circa 4.000), cât și obiective strategice din Craiova – trei dintre cei mai mari agenți economici din zonă, prin sporul de putere solicitat de Parcul Industrial numărul 1 Craiova, Parcul Industrial High Tech Craiova și Aeroportul Internațional Craiova, aflat în proces de extindere pentru a face față cerințelor actuale și viitoare de trafic”, se mai precizează în comunicat.

Proiectul va genera creșterea capacitățtii de distribuție a energiei electrice în concordanță cu nevoile din ce în ce mai mari de consum ale orașului.

 „Ne transformăm continuu pentru a susține planurile de dezvoltare ale regiunii, stația ZIE Craiova fiind unul dintre proiectele de mare anvergură ce asigură posibilitățile de racordare a noilor consumatori industriali din zonă”, declara Ondrej Safar, country manager Grupul CEZ în România.

Între beneficiile consumatorilor din zona de est a Craiovei sunt: asigurarea energiei electrice de calitate, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei industriali; condiții propice dezvoltării economice a regiunii (viitori agenți economici industriali din zona de est a orașului).

Realizarea stației ZIE Craiova ia în calcul necesitatile de consum pe termen mediu și lung ale consumatorilor din regiune (în viitor stația va putea deservi Spitalul Regional Craiova și poate acționa ca un vector de dezvoltare a parcului industrial din această zonă de est a Craiovei).

Distributie Oltenia este fosta CEZ Distribuție și face parte din Grupul energetic CEZ din Cehia.

Grupul CEZ este prezent pe piața românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție Electrica Oltenia care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele opt companii – Distributie Oltenia (fosta CEZ Distributie), CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.

din aceeasi categorie