Acasă EconomieIndustrie Contract de 62 milioane lei între Petrotel Lukoil și Conpet

Contract de 62 milioane lei între Petrotel Lukoil și Conpet

de A

 

tren titei petrolRafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești a încheiat vineri un contract cu transportatorul național de țiței Conpet în valoare de 62,04 milioane lei (13,8 milioane euro), pentru transportul țițeiului din import preluat de la conductele Oil Terminal Constanța de la Marea Neagră, până la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploiești. Contractul este valabil de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2017, arată un comunicat transmis vineri Bursei de Valori București (BVB) de Conpet.

Termenul de plată este de 15 zile de la primirea facturii. Penalitățile de întârziere sunt de 0,04% pe zi.

De asemenea, Conpet a anunțat vineri că a încheiat un contract în valoare de 25,3 milioane lei (5,6 milioane euro) cu OMV Petrom, tot pentru transportul ţiţeiului, însă doar în luna ianuarie.

Conpet și OMV Petrom au încheiat astfel un act adiţional la un contract încheiat anul trecut, ce are ca obiect prelungirea termenului de valabilitate a contractului pentru „prestarea serviciilor de transport ţiţei de ţară şi import, gazolină şi condensat de la punctele de primire la punctele de predare stabilit de părţi până la 31.01.2017 cel târziu”.

Termenul de plată este de 25 de zile de la primirea facturii. Iar penalităţile de întârziere stipulate sunt de 0,04% pe zi.

Principalii clienţi ai Conpet sunt OMV Petrom, Petrotel Lukoil şi Rompetrol Rafinare.

Rafinăria Petrotel din Ploieşti aparţine grupului rus Lukoil, care deţine în România peste 300 de stații de distribuție și şapte depozite de produse petroliere.

OMV Petrom a realizat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 877,7 milioane lei (195 milioane euro), în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii vânzărilor cu 14%, la 11,65 miliarde lei (2,6 miliarde euro.

Compania OMV Petrom (SNP) este controlată de grupul austriac OMV, care deţine 51% din acţiuni. Ministerul Energiei are o participaţie de 20,6%.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 14,7 miliarde lei (3,2 miliarde euro).

Conpet a avut în primele nouă luni un profit net de 56,7 milioane lei, mai mare cu 9%, iar afacerile au scăzut cu 1%, la 283 milioane lei. Cantităţile trans­por­tate au scăzut uşor, cu 1,2%, la 5,23 milioane de tone.

Conpet (COTE) este transpor­tator de ţiţei, controlat în proporţie de 58,71% de statul român. Societatea are aproximativ 1.700 de salariaţi.

 

din aceeasi categorie