Acasă Stiri InterneGaze Condmag Braşov intră în faliment

Condmag Braşov intră în faliment

de A

Constructorul de conducte petroliere și de gaze Condmag Braşov (simbol bur­sier COMI), controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean, urmează să intre în faliment, a decis Tribunalul Brașov. Compania a intrat în insolvență în vara anului 2015 șși este administrată de Gheorghe Călburean, proprietar al Dafora Mediaș.

Hotărârea instanței poate fi însă atacată cu apel în șapte zile, arată un anunț al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

”La termenul de pronunțare din data de 21.11.2017, Tribunalul Braşov, a admis cererea formulată de creditoarea Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, având ca obiect deschiderea procedurii de faliment împotriva debitoarei Condmag. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de șapte zile de la comunicare”, arată anunțul companiei.

De asemenea, Tribunalul Brașov a desemnat în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Rominsolv SPRL, ”care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie provizorie de 3.000 lei şi un onorariu de succes de 9% din valoarea fondurilor obţinute în beneficiul creditorilor”.

Condmag a fost listată la bursă din 1996, însă la momentul intrării în insolvență acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare.

Potrivit rezultelor transmise BVB, în primele nouă luni ale acestui an, compania a avut pierderi de 18,34 milioane lei, de trei ori mai mari față de perioada similară a anului trecut (5,96 milioane lei).

Datoriile totale ale Condmag se ridicau la sfârșitul lunii septembrie la 80,18 milioane lei.

Numărul de angajați la 30 septembrie este de 83 salariați, față de 126 salariați la 31 decembrie 2016 și 133 salariați la 30 septembrie 2016.

 

din aceeasi categorie