Acasă OFF THE RECORD Compania Vascar, crestere de 13% in anul 2020

Compania Vascar, crestere de 13% in anul 2020

de Cos

Compania Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, semipreparate, conserve si carne fresh din Romania, raporteaza venituri de 22,8 milioane de euro la finalul lui 2020, in crestere cu 13% fata de anul precedent, potrivit unui comunicat de presa.

„Pentru anul in curs, managementul companiei, condus de Directorul General, Vlad Ciuburciu, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 5% fata de anul precedent si isi propune investitii de 3 milioane de euro in modernizarea fabricii si a magazinelor proprii”, se arata in acelasi document.

In 2021, compania Vascar implineste 37 de ani, istoria sa incepand in anul 1984, la Vaslui, sub denumirea de Industria Carnii. Cu aceasta ocazie, Directorul General a anuntat un angajament pe care brandul cu o prezenta si o notorietate mare in regiunea Moldovei si nu numai si-l asuma pentru viitorul pe termen scurt si mediu.

Este vorba despre strategia de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024, axata pe patru piloni: responsabilitatea fata de angajati, productia responsabila, grija fata de mediu si implicarea in problemele comunitatii. Directiile stabilite de managementul companiei au la baza obiective precum sanatate si bunastare; egalitate de gen; munca decenta si crestere economica; industrie, inovatie si infrastructura; consum si productie responsabile.

„Investim continuu in consolidarea sustenabila a companiei Vascar, iar responsabilitatea sociala reprezinta o parte importanta a business-ului nostru. Dorim sa oferim atat partenerilor si clientilor, cat si angajatilor o viziune de ansamblu, transparenta, asupra activitatii companiei in domeniul responsabilitatii sociale”, precizeaza Ciuburciu (Vascar).

Investitii de 5 milioane de euro in modernizare si retehnologizare 

In cadrul aceluiasi comunicat, compania cu sediul la Vaslui mai anunta ca, in ultimii 5 ani, a realizat investitii de 5 milioane de euro in modernizare si retehnologizare, dintre care 1,5 milioane de euro in 2020, la care se adauga alte 3 milioane de euro sub forma de investitii contractate pentru anul 2021. „In fiecare an, alocam un buget pentru modernizare si retehnologizare, pentru a ne putea conforma celor mai inalte standarde de calitate”, spune Directorul General.

Mai mult decat atat, in comunicat, compania Vascar precizeaza ca, in ultimii 5 ani, a efectuat plati la bugetul de stat in valoare de 8 milioane de euro, dintre care 2,3 milioane de euro in 2020. Totodata, anul trecut, brandul vasluian a alocat peste 200.000 de euro pentru masuri sanitare: testarea COVID-19 a angajatilor si solutii suplimentare de securitate.

Vascar este o companie cu capital 100% romanesc, cu o evolutie sustinuta pe o piata extrem de competitiva, care detine doua branduri apreciate la nivel national: Vascar si Moldova in Bucate. Compania are peste 400 de angajati, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local.

Vascar detine o fabrica de procesare cu o capacitate mare de productie, la Vaslui, si 21 de magazine proprii in regiunea Moldovei. Unele dintre produsele companiei sunt distribuite la nivel national prin intermediul marilor retaileri precum Carrefour, Kaufland, Auchan si Cora, dar si prin magazine partenere. In plus, Vascar creeaza si produse „marca proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market si Lidl.

din aceeasi categorie