Acasă Economie Comisie mixtă România-Bavaria

Comisie mixtă România-Bavaria

de M G

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a evidenţiat, la finalul lucrărilor celei de-a X-a sesiuni a Comisiei Mixte Guvernamentale România-Bavaria, importanţa consolidării relaţiilor bilaterale, subliniind dorinţa de a dezvolta şi diversifica colaborarea între cele două părţi, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Ministrul Radu Oprea a reliefat, astfel, în cadrul discursului său, necesitatea dialogului permanent şi coordonat pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare şi pentru dezvoltarea de proiecte de interes comun. În acest sens, oficialul a apreciat rolul esenţial al Comisiei Mixte Guvernamentale România-Bavaria în facilitarea acestui proces.

Totodată, demnitarul român şi-a exprimat aprecierea şi pentru strânsa colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), care este, în acelaşi timp, Reprezentata landului federal Bavaria în România. Expertiza părţii germane în asistenţa acordată companiilor care intenţionează să investească în România, dar şi în extinderea relaţiilor economice bilaterale a fost apreciată.

Pe durata sesiunii, au fost discutate aspecte de interes major pentru ambele părţi, au fost identificate domenii cheie pentru extinderea cooperării şi au fost stabilite proiecte concrete care să servească drept bază pentru aprofundarea şi consolidarea dialogului bilateral, în special în plan economic, dar şi în educaţie, cultură, protecţia mediului şi a consumatorului ş.a.m.d.

Totodată, cu ocazia prezenţei sale în Bavaria, ministrul Economiei a vizitat, alături de ambasadorul României la Berlin, Adriana Stănescu, şi de directorul general al Romarm, Emanuel Ioana, companiile Diehl Defence şi Knauf, ambele având un real potenţial de dezvoltare în România, cu proiecte deja în derulare la Braşov şi la Târnăveni şi cu dorinţa de a investi în continuare în noi capacităţi de producţie a diviziilor aflate în ţara noastră.

Lucrările au fost încheiate prin semnarea unui Protocol, document în cadrul căruia a fost agreată dezvoltarea mai multor proiecte comune la nivel guvernamental. Ministrul Oprea a mulţumit organizatorilor pentru eforturile depuse şi a felicitat modul exemplar în care s-a desfăşurat Comisia Mixtă. El a exprimat încrederea că succesul acestei reuniuni va contribui la dezvoltarea şi diversificarea schimburilor comerciale şi investiţionale, precum şi a cooperării româno-bavareze în toate domeniile.

din aceeasi categorie