Deschiderea oficială a „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, eveniment organizat, în perioada 4 – 26 aprilie 2024, de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno, va avea loc, pe 3 aprilie 2024, la Palatul Victoria.
Evenimentul marchează deschiderea unei noi serii de conferințe din cadrul proiectului “Împreună Protejăm România”, care își propune să acopere un spectru larg de subiecte, stimulând dezbateri de înalt nivel și explorând o varietate de domenii de interes național și global: de la securitate, diplomație și relații internaționale, la energie, digitalizare și securitate cibernetică, finanțe și bănci, educație, cercetare, inovare, sănătate, demografie, transport, construcții și până la egalitatea de gen.
În cele trei săptămâni de conferințe anticipăm participarea a peste 300 de speakeri de renume, reprezentând instituții internaționale, parlamente, guverne, Comisia Europeană, mediul profesional și de afaceri, alături de experți și lideri de opinie din întreaga lume, se arată într-un comunicat de presă.
La deschiderea oficială a Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” vor participa numeroase personalități de marcă din România și de peste hotare.
Pe lista speakerilor se înscriu: Nicolae-Ionel Ciucă, Președintele Senatului României, în calitate de keynote speaker; Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului României; Conf. Univ. Dr. Diana-Loreta Păun, Consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială; Iuliu Winkler, Vicepreședintele Comisiei pentru Comerț Internațional din Parlamentul European; Nicoleta Pauliuc, Președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României; Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României; Silvia- Monica Dinică, Președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul României; Istvan- Lorant Antal, Președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse Minerale din Senatul României; Adrian- Ionuț Chesnoiu, președintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară și Servicii specifice din Camera Deputaților; Dr. Nelu Tătaru, Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaţilor; Laura Vicol, Președinta Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților; Dan-Cristian Popescu, Vicepreședintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaților; Oana-Marciana Ozmen, deputată, secretar Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților; Alexandru Rafila, ministrul Sănătății; Carmen Orban, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României; Mihaela Frăsineanu, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României, Florin Marian Spătaru, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României; Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în România; Excelența Sa Victor Chirilă, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România; Excelența Sa Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotentiar al Republicii Coreea în România; Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România; Excelența Sa Evangelia Grammatika, Ambasadorul Republicii Elene în România; Bogdan Cristescu, secretar de stat Ministerul Educației, Gen. Ing. Ionel-Sorin Bălan, Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale; Viceamiral Mihai Panait, Șeful Statului Major al Forțelor Navale; General de flotilă aeriană Aurel-Cezar Stănciulescu, comandantul Comandamentului Componentei Aeriene, Statul Major al Forțelor Aeriene; Comandor Octavian Tărăbuță, Șeful Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării, Statul Major al Apărării; Excelența Sa Simona-Mirela Miculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO, președinta Conferinței Generale a UNESCO; Dr. Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Torino.
De asemenea, în deschiderea evenimentului vor lua cuvântul Ioana Țigănescu, Managing Partner Media Group MediaUno, László Borbély, Consilier de stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, și Tudorel Andrei, Președintele Institutului Național de Statistică.
Evenimentul va fi moderat de Mihaela Prună, Managing Partner, Grupul de Presă MediaUno, și Cristian Șelaru, de la Institutul Național de Statistică.
”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” va oferi o oportunitate de neegalat de a contribui la modelarea viitorului, reprezentând o platformă elitistă și diversă, unde ideile se pot transforma în acțiuni, iar viziunile de viitor sunt conturate cu claritate și determinare.
Pentru primele zile ale Summitului, aducem în atenție conferințele „Drumul spre sustenabilitate: Direcții și provocări pentru dezvoltarea durabilă”, din 4 aprilie 2024, „Inima societății: Abordări moderne în cardiologie pentru o viață mai sănătoasă”, din 5 aprilie 2024, se mai arată în comunicat.
Summitul este organizat cu suportul instituțiilor: Ministerul Apărării Naționale, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea pentru Reformă Feroviară, Colegiul Medicilor din România, Institutul Clinic Fundeni, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Agenția Națională Antidrog, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), IATA, InoMed, Societatea Română de Sindrom Lynch, Spitalul Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Centrul Medical Internațional București.
Parteneri academici: Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București.
S-au alăturat evenimentului, în calitate de Parteneri ai Summit-ului: INCD Turbomotoare COMOTI (Partener Gold), Aqua Carpatica, Clinica 32, Camera Bilaterală de Comerț Eleno-Română (partener strategic). Sponsor Summit: EnergoBit
Cu o tradiție de succes, marcând ediții anterioare precum „Cooperation for Development”, „Building the Post-Pandemic World”, „Protecting Europe in Turbulent Times”, ”The Future is Now” sau ”The Highway to Success”, Bucharest Leaders’ Summit s-a dovedit a fi un catalizator al schimbării pozitive, adunând la fiecare ediție peste 2.000 de participanți și 350 de speakeri din diverse colțuri ale globului.
Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Asociația MediaUno, ajungând la 13 ediții de evenimente (conferințe, summit-uri și misiuni socio-economice) și 8 ediții de gală organízate și câteva publicații editate.