Acasă Stiri InterneGaze Azerbaidjanul îşi măreşte capacitatea de stocare a gazelor

Azerbaidjanul îşi măreşte capacitatea de stocare a gazelor

de A

gaze zacamantCompania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a anunţat că şi-a planificat să majoreze capacitatea instalațiilor de stocare a gazelor din Azerbaidjan la cinci miliarde de metri cubi, scrie publicaţia azeră News.az.

Capacităţile subterane din Azerbaidjan permit atocarea a peste 3,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Astfel, urmează să aibă loc lucrări la reconstrucția și extinderea instalațiilor de depozitare a gazelor din Azerbaidjan. De asemenea, noi sonde de gaze vor fi proiectate, iar infrastructura existentă va fi modernizată.

Directorul general al Azneft Union Production, Dashgin Isgandarov, vorbind la reuniune, a spus că proiectul urmează instrucțiunile preşedintelui azer de a crește capacitatea instalațiilor de depozitare a gazelor, de a majora exporturile de gaze și a asigura cererea internă.

Aproximativ 1,56 miliarde de metri cubi de gaz s-au pompat în depozitele de înmagazinare subterană a gazelor Kalmaz și Garadagh până pe 22 august 2016, volumele de gaze urmând să crească la 3,2 miliarde de metri cubi până la sfârșitul sezonului.

În prezent, volumul de gaze de lucru în instalațiile de înmagazinare subterană a Azerbaidjanului ajunge la 2,5 miliarde de metri cubi.

În cursul acestui an, s-au făcut revizii şi reparații curente la 26 de sonde în Azerbaijan.

din aceeasi categorie