Acasă OFF THE RECORD 3 greseli pe care le poti face atunci cand achizitionezi servere dedicate

3 greseli pe care le poti face atunci cand achizitionezi servere dedicate

de Cos

Ai un website care a intampinat cresteri neasteptate in ultima perioada? In acest caz, planul de hosting actual probabil nu mai face fata si iti doresti sa te muti pe servere dedicate. Inainte de asta, ar fi bine sa stii insa la ce sa te astepti. Iata trei greseli comune si cum sa le eviti!

  1. Cumperi doar in functie de pret

Te gandesti la faptul ca toate serviciile de gazduire sunt la fel si ar trebui sa optezi pentru varianta cea mai ieftina? Ei bine, lucrurile sunt diferite in realitate. In primul rand, nivelul de securitate al multor furnizori nu este bine pus la punct. Astfel, datele confidentiale ale vizitatorilor sunt supuse la riscuri. In al doilea rand, viteza de incarcare poate sa nu fie cea la care te astepti.

Fiecare plan pentru servere dedicate vine la pachet cu niste resurse pentru un volum de trafic specific si s-ar putea sa nu stii exact ce alternativa ti se potriveste daca esti incepator in domeniu. De aceea, ar fi bine sa discuti cu cineva de la suportul tehnic. Asigura-te ca dispui de un uptime de 99,9%, deoarece aceasta caracteristica garanteaza faptul ca website-ul tau va ramane prezent in majoritatea timpului. Pentru cei care isi doresc un nivel de control avansat, o alta necesitate este accesul root. Administrarea din aceasta zona necesita insa anumite cunostinte specifice.

  1. Nu acorzi atentie nivelului de performanta

Ce fel de tehnologie este utilizata in planul selectat? Daca iti doresti sa imbunatatesti viteza, ai nevoie de spatiu SSD si o memorie RAM mare. In general, cea de 16 sau 32 de GB este suficienta pentru business-urile care se afla in stadiul de dezvoltare. Pe de alta parte, in momentul in care dispui de un buget mare de marketing, poti investi inclusiv intr-un pachet de servere dedicate cu 64 sau chiar de 128 de GB. Cu cat exista mai multa putere, cu atat se pot realiza mai multe procese. Acelasi aspect este influentat si de capacitatea CPU. Pentru ca resursele nu se impart cu nimeni, ai parte de un avantaj major legat de securitate. Proiectele cu volume imense de trafic sunt administrate mai usor prin intermediul tehnologiei GPU. Aceasta necesita insa investitii suplimentare si nu reprezinta o necesitate in majoritatea situatiilor.

  1. Nu instalezi un panou de control

Desi panoul de control nu reprezinta o caracteristica obligatorie, lipsa acestuia poate face gestionarea continutului sa devina dificila. O solutie precum cPanel te ajuta sa realizezi o administrare eficienta si sa modifici setarile fara cunostinte tehnice. Poti sa accesezi baza de date, fisierele personale, domeniile, adresele de email profesionale si multe altele. In plus, ai posibilitatea de a crea oricand un backup extern, precum si sa rulezi clienti FTP. In acelasi timp, primesti rapoarte in privinta limitelor disponibile.

Cat costa un pachet pentru servere dedicate?

Avand in vedere ca resursele din servere dedicate nu se impart, costurile sunt inevitabil mai mari decat in cazul gazduirii partajate si a serverelor virtuale private. Pentru a face o investitie inteligenta, urmeaza sfaturile de mai sus. La THC dispui de IP dedicat gratuit, acces root complet si procesoare Intel Xeon de ultima generatie incepand de la 53,95 €/luna!

din aceeasi categorie