Acasă Economie Volkswagen a făcut profit de 11,4 miliarde euro

Volkswagen a făcut profit de 11,4 miliarde euro

de A

Volkswagen AG a revizuit ţinta de profit, pentru a doua oară în mai puţin de trei luni, după ce în primul semestru a înregistrat câştiguri record, care au depăşit chiar şi nivelul de dinaintea pandemiei, transmit DPA şi Reuters. Cel mai mare producător auto european se aşteaptă ca rentabilitatea operaţională a vânzărilor să crească la 6-7,5% anul acesta, faţă de obiectivul anterior de 5,5-7%, în timp ce la divizia auto fluxul de numerar net va fi mai solid decât în 2020.

Profitul operaţional în primul semestru din 2021, înainte de elementele excepţionale, a ajuns la 11,4 miliarde de euro, depăşind precedentul record de zece miliarde de euro din 2019, înainte ca pandemia să afecteze piaţa auto globală. Profitul după taxe s-a situat la 8,4 miliarde de euro, faţă de pierderi de peste un miliard de euro în primul semestru din 2020. Cifra de afaceri a crescut cu peste o treime, depăşind 130 miliarde de euro, în timp ce livrările au urcat cu 28%, scrie Agerpres.

Performanţa grupului german vine în urma cererii solide pentru maşinile de lux Porsche şi Audi.

Şi Porsche SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, cu o participaţie de 31,4%, şi-a îmbunătăţit previziunile financiare, urmând să obţină în acest an un profit după taxe între 3,4 şi 4,9 miliarde de euro.

Anul acesta, acţiunile Volkswagen au crescut cu o treime la Bursa de la Frankfurt.VW se aşteaptă acum ca în 2021 livrările să crească „sensibil mai mult” faţă de 9,3 milioane de vehicule în 2020, după ce anterior estimase o creştere „semnificativă”. Directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, a explicat că noua prognoză corespunde unei creşteri a vânzărilor de 10% în 2021.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

din aceeasi categorie