Acasă EconomieIndustrie Turiștii pleacă singuri în vacanța de Sfântul Valentin

Turiștii pleacă singuri în vacanța de Sfântul Valentin

de A

Valentine’s Day, sărbătoarea iubirii celebrată peste Ocean și importată de ani buni și în România, nu mai reprezintă o zi dedicată doar persoanelor care fac parte dintr-un cuplu, spun reprezentanții Christian Tour. Ei spun că tot mai mulți români singuri își planifică o călătorie în această perioadă și aleg destinații în care paleta activităților este foarte largă, de la vizite la muzee și parcuri de distracții până la ieșiri în cluburi.

Madrid, Barcelona, Lisabona, Berlin, Florența și Milano intră în această categorie.

“Nu trebuie să fii într-o relație romantică pentru a te bucura de Valentine’s Day, pentru că vorbim despre o sărbătoare a iubirii indiferent dacă ai sau nu pe cineva drag alături. Această schimbare de percepție este tot mai prezentă și în rândul românilor și se reflectă inclusiv în ceea ce privește călătoriile prilejuite de Ziua Îndrăgostiților. Vedem tot mai mulți turiști care vor să plece într-un vacanță de două-trei sau mai multe zile și să facă ceva special chiar dacă nu au cu cine să împărtășească aceste momente”, a declarat Marius Pandel, managing partner al Christian Tour.

Din datele agenției, în jur de 10% dintre cei care pleacă în vacanță de Sfântul Valentin sunt persoane care nu fac parte dintr-un cuplu și călătoresc fie singure, fie însoțite de unul sau mai mulți prieteni.

În străinătate există chiar agenții de turism dedicate persoanelor singure, spun oficialii touroperatorului.

De altfel, ținând cot de acest trend, Christian Tour a creat o platformă online – www.bookafriend.com – prin care turiștii, în special cei care călătoresc neînsoțiți, pot intra în contact cu localnici din destinația pe care aleg să o viziteze și care le vor fi ghizi în oraș, dezvăluindu-le de la cele mai interesante atracții turistice până la cele mai bune restaurante.

În schimb, cuplurile care pleacă în vacanță de Ziua Îndrăgostiților preferă, mai nou, destinațiile calde, dar și city break-uri în orașe din Europa.

Dubai conduce topul destinațiilor calde, iar un sejur de șapte nopți de cazare la un hotel de patru stele, plus biletele de avion, costă în această perioadă de la 423 de euro de persoană.

Totodată, Paris, Veneția și Roma, orașe incluse în toate clasamentele dedicate destinațiilor romantice, nu lipsesc nici anul acesta din preferințele celor care vor să evadeze câteva zile împreună cu persoana iubită.

Cuplurile care rămân în țară de Valentine’s Day pot opta pentru unul dintre numeroasele hoteluri care vin în întâmpinarea lor cu pachete speciale.

„În stațiuni precum Predeal, Sinaia sau Băile Felix, hotelierii le propun îndrăgostiților nu doar cazare în weekendul 16-18 februarie, ci încearcă să-i atragă și cu un masaj de relaxare în doi, acces în centrele spa, spectacole de muzică și o cină romantică la lumina lumânărilor. Perechile sunt așteptate în camerele de hotel cu bomboane de ciocolată, petale de trandafiri pe pat sau o sticlă de șampanie pusă la rece”, adaugă Marius Pandel.

Un pachet de două nopți pentru două persoane costă de la 500 de lei la un hotel de trei stele de pe Valea Prahovei și poate ajunge la peste 1.400 de lei camera într-o unitate de cinci stele.

Pe de altă parte, cei care vor să facă un cadou persoanei iubite de Valentine’s Day, însă, din diverse motive, nu pot pleca în vacanță chiar de Ziua Iubirii, achiziționează pachetele turistice acum, dar cu plecare în lunile de vară.

Un sejur la vară pe insula elenă Rodos poate fi cumpărat cu prețuri ce pornesc de la 240 de euro de persoană, de la 294 de euro costă o vacanță în Bodrum (Turcia), de la 494 de euro de persoană în Mallorca (Spania) și de la 598 de euro de persoană în Gran Canaria (Spania). Toate pachetele includ șapte nopți de cazare și transport cu avionul.

Turiștii care vor să meargă în vacanță la vară în stațiunea Nessebar din Bulgaria găsesc acum pachete cu prețuri ce pornesc de la 20 de euro de persoană (trei nopți de cazare fără mic dejun și transport individual).

Tot în țara vecină, dar în stațiunea Albena, un pachet de șapte nopți de cazare la un hotel de 4 stele cu demipensiune costă de la 108 euro de persoană.

Christian Tour este unul din cei mai mari touroperatori din România. Compania deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online).

 

din aceeasi categorie