Acasă Stiri ExterneAmerica Trump vrea să elimine subvenţiile pentru maşini electrice şi regenerabile

Trump vrea să elimine subvenţiile pentru maşini electrice şi regenerabile

de A

Administraţia Trump vrea să elimine subvenţiile pentru automobile electrice şi alte industrii, cum este cea a energiei regenerabile, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, transmite Reuters.

Întrebat despre aceste planuri, după ce General Motors a anunţat săptămâna trecută planurile de închidere a cinci fabrici şi de concedieri masive, Kudlow s-a referit la creditele fiscale de 2.500-7.500 de dolari acordate de guvernul federal americanilor care cumpără vehicule electrice, inclusiv cele fabricate de GM, scrie News.ro.

”În ceea ce priveşte politica noastră, vrem să eliminăm toate acele subvenţii. Şi apropo, dorim să eliminăm şi alte subvenţii impuse în timpul administraţiei Obama, fie că este vorba despre energie regenerabilă şi altele”, a spus Kudlow.

Întrebat despre momentul în care vor fi luate aceste măsuri, consilierul a spus că în viitorul apropiat, la sfârşitul lui 2020 sau în 2021.

Creditele fiscale sunt limitate de către Congres la 200.000 de vehicule electrice pentru un producător, după care sunt eliminate treptat.

GM a anunţat că anticipează că va atinge pragul respectiv până la sfârşitul anului 2018, ceea ce înseamnă că programul său de subvenţii se va încheia până în 2020.

 

din aceeasi categorie