Acasă Stiri InterneGaze Transgaz estimează o cerere de gaze de 17 milioane MWh în decembrie

Transgaz estimează o cerere de gaze de 17 milioane MWh în decembrie

de GM

conducta gaz 1Cererea totală de gaze naturale în luna decembrie 2014 este estimată de Transgaz la 16,841 milioane MWh, conform propunerii din raportul de fundamentare întocmit de operatorul naţional de transport şi sistem al gazelor şi transmis Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Cererea de pe piaţa reglementată este estimată de Transgaz la 8,19 milioane MWh, din care 2,876 milioane MWh pentru consumatorii non-casnici şi 5,15 milioane MWh pentru cei casnici. Totodată, cererea de pe piaţa consumatorilor eligibili este preconizată la 7,139 milioane MWh, iar consumul tehnologic (căruia nu i se aplică structura amestecului de gaze) la 810.722 MWh.

Amestecul de gaze naturale pentru consumatorii non-casnici de gaze, cu excepţia producătorilor de energie termică, ar trebui compus, conform propunerii Transgaz, din gaze din producţia internă în proporţie de 93,9% şi din import – 6,1%, scrie Agerpres.

ANRE a avizat, în ceea ce priveşte amestecul de gaze pentru consumatorii casnici şi producătorii de energie termică, ca acesta să fie compus în proporţie de 98% din producţia internă şi 2% din import.

Cererea avizată de ANRE este de 7,384 milioane MWh.

Pentru consumatorii non-casnici, cu excepţia producătorilor de energie termică, ANRE a avizat un amestec format din 89% gaze din producţia internă şi 11% din import.

din aceeasi categorie