Acasă EconomieIndustrie Transalpina se redeschide

Transalpina se redeschide

de GM

TransalpinaŞoferii vor putea circula din vară, pe Transalpina. Compania de Autostrăzi va redeschide şoseaua, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a prelua drumul din administrarea societăţii Romstrade.

Romstrade ar fi trebuit să termine modernizările, dar lucrările au fost blocate, timp de trei ani, după arestarea patronului Nelu Iordache.

„Este o bucurie și pentru noi și pentru gorjeni și pentru ardeleni și pentru toți care iubesc muntele și frumusețile acestei zone. Începem cu prioritățile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulație”, a declarat Ion Tudor, director SDM Gorj, citat de Digi 24.

Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aștepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape 2 metri.

Contractul de reabilitare a Transalpina a fost încheiat în urmă cu aproape şase ani, în 2008, dar lucrările au fost suspendate încă din 2012. CNADNR se află acum în situaţia în care nu poate rezilia contractul, astfel încât să organizeze o nouă licitaţie pentru finalizarea drumului, aşa că Transalpina rămâne închisă anul acesta între Rânca şi Sebeş, adică pe o porţiune de mai bine de 100 de kilometri.

din aceeasi categorie