Acasă Economie TotalEnergies raportează o scădere a profitului, în ciuda creșterii producției

TotalEnergies raportează o scădere a profitului, în ciuda creșterii producției

de A

TotalEnergies a anunțat că profitul net a scăzut în primul trimestru al anului, în ciuda creșterii producției, deoarece o scădere a prețurilor la țiței la nivel mondial penalizează performanța financiară a companiilor energetice. Grupul francez a declarat că profitul net din primul trimestru a fost de 3,9 miliarde de dolari, cu o treime mai mic decât în ​​aceeași perioadă din 2024, relatează News.Az, citând AFP.

Cu toate acestea, compania a remarcat că rezultatul a fost în mare măsură în conformitate cu ultimul trimestru al anului trecut. TotalEnergies a sporit producția de țiței cu două procente față de primul trimestru din 2024, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa scăderea de nouă procente a prețului internațional de referință. Prețurile globale ale țițeiului au scăzut în ultimele luni, deoarece tarifele rigide introduse de administrația președintelui american Donald Trump au stârnit îngrijorări cu privire la o încetinire a economiei globale care ar putea afecta cererea.

Producția de gaz a crescut cu șase procente, prețurile crescând cu aproape 30%. Cu toate acestea, câștigul pentru gazul natural lichefiat (GNL) a fost de doar patru procente. TotalEnergies a sporit producția de energie electrică cu 18%.

Directorul executiv Patrick Pouyanne a declarat că „în ciuda unui mediu de prețuri mai redus, cu Brent sub 70 de dolari pe baril de la începutul lunii aprilie și a unui context geopolitic și macroeconomic incert”, TotalEnergies a decis să-și majoreze dividendul intermediar din primul trimestru cu 7,6% și să răscumpere cu până la 2 miliarde de dolari acțiuni în trimestrul curent.

Compania și-a menținut perspectivele pentru investiții nete între 17 și 17,5 miliarde dolari în acest an. Având în vedere incertitudinea economică și națiunile OPEC+ care au sporit producția, acesta a spus că prețurile petrolului au fost volatile „între 60 și 70 de dolari pe baril, iar marjele de rafinare și petrochimie vor rămâne slabe”.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.