Acasă Stiri InterneGaze Termoficare Oradea cumpără gaze de 15,71 milioane lei de la Romgaz

Termoficare Oradea cumpără gaze de 15,71 milioane lei de la Romgaz

de A

Distribuitorul de energie termică Termoficare Oradea a încheiat un act adițional de 15,71 milioane lei, inclusiv TVA, cu producătorul de gaze Romgaz, de la care cumpără gaze pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie, arată un raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Prin acest act adițional se schimbă astfel cantitatea și valoarea prevăzute prin contractul încheiat anul trecut de cele două părți.

”Astfel, valoarea totală a contractului pe perioada 1 octombrie 2017 – 30 septembrie 2018 devine 178.708.142 lei cu TVA”, se menținează în raport.

Termoficare Oradea este unicul operator local care gestionează rețeaua de transport și distribuție a energiei termice din Oradea. Compania a fost înființată în anul 2013. Primăria Oradea deține 99% din acțiuni, iar restul aparține Primăriei comunei Sânmartin.

Prin contracul de delegare prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică, societatea gestionează 219,5 km de rețea termică.

Romgaz a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 501,2 milioane lei, cu 10,6% în scădere faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât uşor, cu 1%, până la 1,48 miliarde lei, comparativ cu primele trei luni din 2017.

Producţia de gaze naturale înregistrată în primul trimestru al acestui an a fost de 1,36 miliarde metri cubi, cu 2,3% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului precedent. Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

din aceeasi categorie