Acasă Mediu Termocentrala Paroşeni se aliniază la normele de mediu

Termocentrala Paroşeni se aliniază la normele de mediu

de M G

Termocentrala Paroşeni este prima instalaţie a Complexului Energetic (CE) Hunedoara (CEH) conformă legislaţiei europene de mediu, după o investiţie de 65,3 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

„Ne bucurăm că, începând de astăzi, termocentrala Paroşeni este prima instalaţie a CE Hunedoara conformă legislaţiei europene de mediu, după o investiţie de 65,3 milioane de euro. Termocentrala a fost dotată cu o instalaţie de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. Această investiţie are dublă importanţă. Pe de o parte, termocentrala Paroşeni va fi aprovizionată cu cărbune din Valea Jiului, iar pe de altă parte, orice pas făcut în direcţia respectării cerinţelor de mediu de către termocentralele pe cărbune din România ne asigură în viitor un mix energetic la fel de diversificat”, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, ca orice producător de energie pe bază de cărbune, şi CEH trebuie să achiziţioneze certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2).

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru fiecare megawatt produs, trebuie achiziţionat un certificat CO2. CE Hunedoara n-a achiziţionat aproape deloc astfel de certificate, aşa că datoria producătorului de energie către Fondul pentru Mediu se ridică la circa jumătate de miliard de euro!

Complexul Energetic Hunedoara S.A. are ca obiect de activitate producţia, furnizarea şi comercializarea energiei electrice pe bază de huilă, producerea, dispecerizarea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, desfăşurarea de activităţi de cercetare geologică pentru descoperirea rezervelor de huilă, exploatarea zăcămintelor de huilă şi mentenanţă.

Societatea are două sucursale care desfăşoară activităţi cu profil energetic, respectiv Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni, şi cinci sucursale care desfăşoară activităţi cu profil minier, respectiv Exploatarea Minieră Lonea, Exploatarea Minieră Livezeni, Exploatarea Minieră Vulcan, Exploatarea Minieră Lupeni şi sucursala Prestserv Petroşani.

din aceeasi categorie