Acasă Economie SUA studiază o plafonare a prețului petrolului rusesc

SUA studiază o plafonare a prețului petrolului rusesc

de A

Statele Unite negociază cu aliații lor să micșoreze și mai mult veniturile din petrol ale Rusiei, printr-o plafonare a prețului petrolului brut rusesc, a anunțat, într-o vzită în Canada, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, o măsură care prezintă un dublu avantaj, în opinia sa, al reducerii veniturilor Moscovei, dar și a inflației, relatează AFP.

”Continuăm să purtăm discuții productive cu partenerii și aliații noștri din întreaga lume despre feleul în care să restrângem și mai mult veniturile energetice ale Rusiei, evitând totodată efecte colaterale asupra economiei mondiale”, a anunțat Janet Yellen, scrie News.ro.

”Discutăm despre plafoane de prețuri sau despre o scutire de preț care să lărgească și să consolideze restricțiile energetice recente și pe cele propuse”, impuse de către Statele Unite și aliații lor, ”ceea ce ar conduce la o scădere a prețului petrolului rus și ar contracara veniturile lui Putin, permițând totodată unei mai mari ofertă de petrol să ajungă pe piața mondială”, a declarat ea.

O plafonare a prețurilor ”ar împiedica efecte colaterale asupra țărilor sărace și în dezvoltare care luptă împotriva unor costuri mari ale alimentării cu energie”, a dat ea asigurări.

Janet Yellen s-a dus în Canada pentru a stabili o strategie, împreună cu vicepremierul canadian Chrystia Freeland, cu privire la modul în care Statele Unite și Canada să continue să abordeze criza ucraineană, să lupte împotriva inflației galopante, să consolideze lanțurile mondiale de aprovizionare și să securzeze minerale considerate critice. Cele două au covenit că gestionarea inflației ține esențail de băncile centrale, dar consideră că guvernele pot eventual să adopte măsuri țintite cu scopul de a le îmbunătăți situația americanilor și canadienilor, afectați de probleme de putere de cumpărare – în domeniile alimentației și carburanților.

din aceeasi categorie